Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо благодари на футболисти за огромните им усилия да се класират за финала на Лига Европа, но призна, че ще им бъде трудно срещу Аякв битката за трофея в турнира. „Червените дяволи” елиминираха Селта на 1/2-финалите след 1:1 в реванша на „Олд Трафорд” и треперене до последните секунди. В първата среща английският гранд бе спечелил с 1:0 на испанска земя.

„Ние бяхме по-добри в първия мач, но напрежението в това домакинство беше у нас. Селта бяха освободени и играха без напрежение. Те ни подложиха на натиск и беше доста труден мач. Всичко беше отворено до последните секунди, но момчетата дадоха всичко от себе си за успеха и им благодаря”, заяви Моуриньо след мача.

"След 14 изиграни мача сме на финал и съм щастлив. Ако спечелим турнира, ще бъда много щастлив. Ще е фантастично Не видях ситуацията при червения картон на Баи, за всеки един футболист срещата беше доста емоционална. Губим важен играч за финала. Двубоят с Аякс ще е труден, тъй като те имат 12 дни за възстановяване, а ние имаме 3 мача”, допълни португалският специалист.

Финалът на Лига Европа между Аякс и Манчестър Юнайтед е на 24 май в шведската столица Стокхолм.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА