Манчестър Юнайтед елиминира Селта и е на финал в Лига Европа. „Червените дяволи“ спечелиха визитата си във Виго с 1:0 в първия полуфинал и си осигуриха аванс преди реванша на „Олд Трафорд“.

Пред собствена публика обаче момчетата на мениджъра Жозе Моуриньо се измъчиха доста, преди да стигнат до заветното 1:1.

Противно на очакванията гостите започнаха по-агресивно и можеха да поведат още в 4-ата минута. Яго Аспас задържа отдясно, финтира Блинд и стреля, Ромеро обаче успя с една ръка да парира.

Отговорът на „червените дяволи“ не закъсня и в 17-ата минута те ликуваха. Рашфорд намери с дълъг пас Фелайни в пеналта, който с глава насочи топката в близкия на вратаря ъгъл, но Серхио Алварес не се намеси добре и кълбото влетя в мрежата за 1:0. Това беше гол №100 за Юнайтед от началото на сезона - постижение, което тимът не беше постигал от ерата на сър Алекс Фъргюсън.

Селта обаче не се предаде и контраатакуваше опасно.

В 58-ата минута Джон Гуидети получи фронтално на около 12-13 метра, но не уцели вратата. Няколко по-късно Рашфорд показа добра техника в наказателното поле и остана сам срещу Серхио Алварес, но вратарят излезе навреме и скъси ъгъла, след което парира удара.

Удар на Фелайни бе избит от вратаря. Четвърт час преди края фрапантен пропуск на Гуидети разсмя феновете по трибуните.

В 86-ата минута Секундо Ронкалия засече с глава центриране на Бонгонда и оплете топката в мрежата за 1:1.

Напрежението на „Олд Трафорд” ескалира след попадението и в 88-ата минута се стигна до сблъсъци между футболисти. Байи удари Гуидети, след което се спречка и с Ронкалия. След като футболистите се успокоиха, главният рефер показа червен картон на Байи и Ронкалия.

В добавеното време Гуидети пропусна да гилотинира съперника, след като не можа да се разпише в опразнената врата на домакините след атака отдясно. 

Така Манчестър Юнайтед отива на финал в Лига Европа. Сблъсъкът на 24 май в Стокхолм е срещу Аякс. Това е единственият голям трофей, който липсва във витрината на клуба.

Резултат с изображение за manchester unitedМАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – СЕЛТА 1:1
1:0 Маруан Фелайни (17), 1:1 Факундо Ронкалия (86)
Свързано изображение
В първия мач: 1:0

 

Манчестър, „Олд Трафорд“ - 70 000 зрители
Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Валенсия, Байи, Блинд, Дармиан, Фелайни, Ерера, Погба, Лингард (86-Рууни), Рашфорд (89-Смолинг), Мхитарян (77-Карик)
 

Селта: Серхио, Майо, Кабрал, Ронкалия, Джони, Радоя (68-Бонгонда), Ернандес, Вас (46-Йозабед), Аспас, Систо (80-Бовю), Гуидети
 

Баланс: 2 мача, 1 победа за Юнайтед, 1 равен
Юнайтед срещу испански отбори: 49 мача, 13 победи, 20 равенства, 16 загуби
Селта срещу английски отбори: 11 мача, 5 победи, 6 равенства

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА