Треньорът на Рома Жозе Моуриньо говори преди гостуването срещу Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа утре вечер от 19:45 часа в Разград и заяви, че "вълците" идват за победа след тежката си загуба с 0:4 от Удинезе в Серия "А". 

"Трябва да бъдем готови за всичко. Лудогорец е добър отбор, имат опит в Европа. Не за първи път играят в европейските турнири, правят го всеки сезон. Имат много чуждестранни играчи, някои добри български играчи - добър баланс. Но както казвам винаги - ние не идваме да пазим играчи, искаме да започнем добре в надпреварата. Знаем, че е групова фаза и не всичко се решава от един или два мача. Има място за грешки, но от моя опит знам, че ако започнеш в групата добре имаш по-добри условия да я контролираш и да завършиш добре. Искаме да останем в Лига Европа, не искаме отново да играем в Лигата на конференциите. Искаме да завършим на едно от първите две места", започна Моуриньо в Търговище, където отборът е отседнал. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Начинът, по който те играят ще зависи също и от това как ние играем. Ако сме доминантни, те ще трябва да се защитават, ако не, ние ще трябва да се защитаваме. Най-важното е, че идваме с всички сили, за да се опитаме да спечелим.  Двубоят утре започва от 0:0, докато срещу Удинезе мачът започна от 1:0 за тях. Ние сме отбор, който обикновено се защитава добре, който има контрол над топката. Не съм разтревожен. Резултатът не беше заслужен - Удинезе имаха четири удара към нашата врата. Във футбола може да се случи и това, естествено не си щастлив когато стане. Реакцията ми с играчите играчите беше спокойна. Приех го като нещо, което обикновено не се случва. Играчите са позитивни, започнахме сезона добре и това ме прави щастлив. Може би Лудогорец утре ще разберат колко разстроени бяхме след загубата", добави Специалния.

"Ние сме част от Лига Европа поради две причини, защото спечелихме Лигата на конференциите и защото се класирахме на шесто място в Серия "А". Искаме да продължим в надпреварата без да поставяме определени цели - да стигнем до финала или да спечелим трофея. Тук сме за да продължим в следващата фаза, но за да направим това трябва да мислим мач за мач. Играем футбол, ако някой не играе, е, защото има проблеми", завърши португалецът.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК