Звездното попълнение на Ботев (Пловдив) Антъни Уджа започна ударно кариерата си при „канарчетата“. 33-годишният нигерийски нападател все още не е дебютирал в Първа лига, но се разписа и двата мача срещу Марибор от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

В днешното гостуване на „жълто-черните“ на Панатинайкос в първа среща от втория кръг на пресявките във втория по сила турнир на УЕФА (от 21:00 часа в Атина) Уджа ще опита да се разпише в трети пореден мач в Европа.

Ако успее да прониже вратата на „детелините“ Антъни Уджа ще стане едва четвъртият футболист в историята на Ботев (Пловдив), който вкарва в три поредни мача от евротурнирите. Останалите са Георги Аспарухов, Стоичко Пешев и Костадин Костадинов.

Интересно е, че с гол тази вечер нигериецът ще изравни рекорд на Гунди. Той е единственият, който се разписва в първите си три мача за „канарчетата“ в Европа. През 1962 г. Георги Аспарухов реализира шест попадения в първите си три срещи за Ботев в КНК. Два пъти бележи при загубата с 2:3 от Стяуа като гост, а на реванша нанизва хеттрик за успеха с 5:1. След това вкарва един гол за успеха с 4:0 при визита на Шамрок Роувърс.

Panathinaikos FCПАНАТИНАЙКОС – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)PFK Botev Plovdiv

Днес от 21:00 часа по Диема Спорт
Атина, „Спирос Луис“
Съдия: Давид Фухсман (Израел)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Панатинайкос: Лодигин, Вагианидис, Йедвай, Шенкевелд, Младенович, Арао, Максимович, Бакасетас, Манчини, Джуричич, Шпорар
Контузен: Йоанидис
Наказани: няма

Ботев (Пловдив): Игонен, Минков, Там, Конте, Балоянис, Ето`о, Перера, Акере, Попов, Нвачукву, Уджа
Контузени: Чернев, Николов
Наказани: няма

Баланс: нямат играни мачове

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024