БАТЕ (Борисов) Кирил Алшевски засипа с похвали ЦСКА преди елиминационната битка между двата тима от втория предварителен кръг на Лига Европа на "Българска армия" утре от 20:00 часа. 

Той определи "червените" като “силен отбор, който играе бърз и атакуващ футбол”, но се закани да отстрани българския тим и да продължи напред.

“Зная много за съперника. Балансиран, силен отбор. Играе бърз и атакуващ футбол. Особено по фланговете. Знаем за какво става въпрос”, каза Алшевски, който съжалява, че няма да може да разчита на двама от лидерите в тима, които са диагностицирани с коронавирус, но въпреки това е категоричен, че отборът му знае как да играе в Европа и е тук, за да отстрани съперника.

“Нещата се променят без нашите двама лидери. Винаги сме побеждавали българските отбори, но това е ставало изключително трудно. Знаем, че ЦСКА е побеждавал беларуски отбори, но се надяваме да променим традицията.

Въпреки че съм млад специалист, целта пред мен е само победа. БАТЕ гони в евротурнирите само победи. Въпреки всички проблеми, които имаме, нашите футболисти знаят как да играят европейски мачове. Шансовете са 50/50.

Ако се наложи, ще играем и продължения. Важното е крайният резултат да е в наша полза”, добави треньорът на БАТЕ.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа