"БАТЕ Борисов е, че е организиран клуб. Това е един добре играещ отбор, който във всеки момент от играта знае какво преследва. Най-важното, за да ги елиминираме, са дисциплината и колективът, които трябва да покажем по време на целия мач", заяви треньорът на ЦСКА Стамен Белчев на пресконференция днес.

Двубоят срещу беларуския тим от втория квалификационен кръг на Лига Европа е от 20 часа на „Армията“ утре.

"БАТЕ Борисов не е прекъсвал първенството. При тях е 23 кръг, а това донякъде им дава предимство. Футболистите играят дълго време заедно, имат добър синхрон. Но когато си в турнирите и всичко се решава в един мач, нямаме извинение за това нещо.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Да, двамата им най-добри играчи няма да пътуват, но отборът им не зависи само от тях. Ако ние се заблудим, жалко за нас. Но аз няма как да подценя съперника. Няма как и нашите футболисти да го направят.

"Едно от силните оръжия на БАТЕ Борисов са статичните положения. Неслучайно в последния мач от 5 вкарани гола 4 са от статични положения, но мисля, че сме ги разузнали добре в тази насока. Сигурен съм, че играчите ще се справят с опазването на противника. Трябва да бъдем спокойни и уверени и да не допуснем гол от статично положение."

"Ако имаше публика, щеше да е страхотно за нас. Нашите фенове винаги са зад гърба ни, 12-ият играч, но в един мач и без фенове нямаме предимство", добави специалистът.

Треньорът призна: "Мислим за дузпи и при всички случаи ще бъдем подготвени за това. Имаме хората, които ще изпълняват дузпите. Ако се стигне дотам, ще преценим и ще ги видите". 

Белчев потвърди новината на БЛИЦ от вчера, че Турицов продължава да има проблеми с контузията и отпада от групата.

"Освен Ахмедов и Занев, състоянието на Иван Турицов не дава възможност да го ползваме, той няма да бъде в групата. Тиаго не е възстановен на 100% от контузията, която имаше. Има време, утре ще му направим тест преди самия мач и в последния момент ще преценим за него."

"Ние никога не чакаме късмета, а работим за него. Голът на Черно море не беше ли късмет за тях? Как се вкарва такъв гол? Не се оплакваме от късмета, естествено, но зад това нещо стои страшно много работа. Винаги искаме да решаваме нещата в мачовете много по-рано, това невинаги се случва, но пък затова има 90 минути. Много от мачовете се решават в последните минути - там, където настъпва умората и се правят грешки. Ние се възползваме от това, което е добре."
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа