Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори пред Дарик за опасностите пред тима преди заминаването на тима за Италия за реванша с Интер от Лига Европа (четвъртък, 22:00 часа). В последните дни около срещата се коментира повече епидемията от коронавирус отколкото самия мач, тъй като в Милано вече има сериозен брой заразени.

"В чисто човешки план е нормално да има притеснение. Всички футболисти и хора от администрацията имат семейства. За това е притеснението. Практиката показва, че УЕФА е една изключително сериозна организация, те гледат сигурността, здравето на играчите. Виждате какви кампании има за расизъм, например", сподели Петричев.

"Въпросът опира до доверие. УЕФА е сериозно организация. Тя едва ли би поела риск. Едва ли биха ни вкарали в устата на вълка, за да изиграем един мач", добави Петричев.

"Ние също разсъждавахме по въпроса кое е по-правилното. Но в случая, отборът на Интер също е поставен под заплаха. Ако техният мениджмънт, ако цялата здравна система на Италия предполага, че има реална заплаха за тези играчи, нямаше да има мач. Интер също трябва да стигнат до стадиона", каза още изпълнителният директор.

"Ето, тази вечер играят Наполи и Барселона. Аз също, ако съм в Италия и знам, че Барса е на 100 километра от мен, бих отишъл да ги видя. Опасността е и за тях. От клуба не вдигат врява. Да, Неапол е по-далеч, но все пак", заяви Петричев.

"Понякога човек трябва да се довери. Като ръководител на Лудогорец, смятам, че хората са достатъчно сериозни и достатъчно добре са оценили на място риска. Говорихме с хора, казаха, че няма признаци на паника. В самия град Милано опасността не е толкова голяма", каза още той.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Вярвам и се доверявам на преценката на УЕФА. Няма как да не се явим за този мач. Ние си поемаме разумния риск. Говорих още тази сутрин с генерал Мутафчийски. Той каза, че такава карантина не е необходима. Очаква се да бъдат направени и тестове на отбора, като се завърне. Не мисля, че има някаква опасност или проблем. Чухме се с външно министерство. Италианските власти също ще ни тестват вероятно като стигнем", добави той.

"Набавихме си специални маски, дезинфектанти - всичко необходимо. Момчетата са наясно с правилата. Не знам да се отлагат мачове на Лудогорец. Не би трябвало Лудогорец да има контакт със заразени хора", каза още Петричев.

"За всички фенове вратите на стадиона ще са затворени. Всички средства ще им бъдат възстановени. Благодаря на всички хора, които си бяха организирали мащабното пътуване. Поднасям и извинения, въпреки че Лудогорец няма вина. Заминаваме и трябва да си свършим работата", добави Петричев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа