Фейенорд излъга у дома Рома с 1:0 в първия 1/4-финален мач от Лига Европа и взе минимален аванс за реванша на "Олимпико" след седмица. Единственото попадение реализира Матс Вифер (54), а преди това в края на първата част Лоренцо Пелегрини от гостите изпусна дузпа.

Треньорът на "вълците" Жозе Моуриньо имаше много проблеми с контузени футболисти, след като Пауло Дибала, Лоренцо Пелегрини и Тами Ейбрахам бяха принудително сменени заради различни травми.

Пауло Дибала получи разтежение и бе заменен принудително в 26-ата минута от Стефан Ел Шаарави, който секунди след появата си в игра получи извеждащ пас зад гърба на отбраната на Фейенорд и шутира над вратата на Джъстин Байлоу. Впоследствие бе маркирана и засада на нападателя. До края на първата част домакините имаха инициативата на "Де Кайп", но пропуски направиха Себастиан Шимански и Лутшарел Хеертрайда. В 42-ата минута след центриране от корнер топката се удари в ръката на Вифер, а Джанлука Манчини се опита да вкара топката във вратата на Байлоу, който спаси. Съдията Санчес Мартинес обаче посочи бялата точка, но Лоренцо Пелегрини пропусна дузпата.

След почивката в 54-ата минута Усама Идриси надигра Залевски, навлезе в наказателното поле и изведе Матс Вифер, който заби топката в терена. Тя отскочи, след което премина над главата на Алиреза Джаханбакш и влетя в долния десен ъгъл на вратата на Руи Патрисио за 1:1. Четири минути след това Тами Ейбрахам получи контузия в дясното рамо и бе заменен принудително от Андреа Белоти.

Рома бе много близо до изравняване в 63-ата минута след центриране от корнер, но Усама Идриси изби от голлинията удар на Рожер Ибанес с глава. След това топката се удари в напречната греда и бе избита от Давид Ханцко. Пет минути по-късно Оркун Кюкчю стреля от пряк свободен удар, но встрани от левия страничен стълб. Кюкчю отправи много опасен удар в 76-ата минута, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на Руи Патрисио. Няколко секунди по-късно Игор Пайшао тества вратаря на Рома, който бе на мястото си и спаси.

В края Вайналдум отправи тежък удар по посока на вратата на Фейенорд от дъгата на наказателното поле, но топката прелетя над напречната греда.

Реваншът на "Олимпико" в Рим е след седмица на 20 април от 22:00 часа българско време.