Рома прави всичко възможно, за да продължи напред в Лига Европа. В петък "вълците" подадоха жалба до УЕФА в опит наказанието на Николо Дзаниоло да бъде намалено и той да вземе участие в решаващия мач с Лудогорец.

Двата отбора се изправят един срещу друг на "Олимпико" в директен сблъсък за второто място в група "C" на втория по сила европейски клубен турнир. Двубоят е на 3 ноември (четвъртък) от 22:00 часа българско време.

Звездата на римските "вълци" получи директен червен картон при загубата от Бетис (1:2) по-рано този месец заради неспортсменско поведение и бе наказан за 3 мача. Това означаваше, че той ще пропусне оставащите двубои до края на груповата фаза.

Надеждите на Рома са наказанието на Дзаниоло да бъде намалено на две срещи и той да бъде на разположение на Жозе Моуриньо за срещата с Лудогорец.

Двата отбора са с по 7 точки, но засега разградчани имат предимство пред "вълците", тъй като ги победиха с 2:1 в Разград. Всичко, освен победа за Рома, ще осигури на българския шампион участие в елиминационната фаза на Лига Европа.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа