ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Рома спечели с 2:1 при гостуването си на ХИК в Хелзинки и се изравни по точки с Лудогорец в група "C" на Лига Европа, като двата тима ще решават в последния кръг на "Олимпико" след седмица кой ще продължи в тази надпревара и кой ще участва в Лигата на конференциите напролет. По-рано в другата среща българският шампион загуби от лидера Бетис с 0:1 в Разград.

Без значение от днешния резултат, воденият от Жозе Моуриньо тим отново щеше да се нуждае от победа срещу Лудогорец, за да е втори. Единствено загубата във Финландия можеше да затрудни задачата на италианците, които на изкуствения терен в Хелзинки не бяха убедителни. Те имаха инициативата и в 20-ата минута Браян Кристанте нацели напречната греда, а осем минути по-късно негов гол с глава след корнер не бе зачетен заради засада.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В 41-ата минута Лоренцо Пелегрини изпълни пряк свободен удар и прати топката в наказателното поле, където Тами Ейбрахам беше изпуснат от защитата и с глава реализира за 0:1.

След почивката в 54-ата минута ХИК се възползва от един от малкото си шансове за гол и възстанови равенството. Резервата Малик Абубакари изведе Перпарим Хетемай, който беше изпуснат от Джанлука Манчини и с прецизен удар по земя вкара за 1:1.

Рома бързо си върна контрола върху събитията и в 62-ата минута Стефан ел Шаарави получи на левия фланг, проби към наказателното поле и пробва прострелен пас към Тами Ейбрахам. На пътя на топката застана Арту Хосконен, който я отклони в мрежата си. В крайна голът беше записан на Ел Шаарауи, защото топката беше насочена в очертанията на вратата.

В 79-ата минута Дейвид Браун вкара фамозен гол за ХИК от далечна дистанция, но след намесата на ВАР и той не беше зачетен заради нарушение в атака на Малик Абубакари при центрирането от корнер преди това.

В последната минута от редовното време Елдор Шомуродов можеше да сложи точката на спора, след като излезе очи в очи срещу Хазард, но ударът му беше отразен от вратаря на домакините.

След ремито всичко е ясно в групата, единственият спор е за второто място. Бетие е недостижим на върха с 13 точки, последен остава ХИК Хелзинки с 1 точка, а Лудогорец и Рома имат по 7 точки преди сблъсъка си на "Олимпико" след седмица.

Група "С" (класиране в групата)
19:45 часа ЛУДОГОРЕЦ - Бетис 0:1
0:1 Набил Фекир (56)

22:00 часа ХИК Хелзинки - Рома 1:2
0:1 Тами Ейбрахам (41), 1:1 Перпарим Хетемай (54), 1:2 Стефан Ел Шаарави (62)

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК