Срещата с италианския гранд Милан е не само поредна възможност за българския шампион Лудогорец да се докаже в Европа, но и да стъпи на един от най-известните стадиони в света. 

Разградчани вече са наясно с атмосферата на "Олимпико" в Рим (Лацио), "Местая" (Валенсия), "Сантиаго Бернабеу" (Реал Мадрид), "Анфилд" (Ливърпул), "Парк де Пренс" (ПСЖ) и "Емирейтс" (Арсенал), които посети заради евроучастията си в последните няколко години.

Сега на Лудогорец предстои да стъпи на "Сан Сиро" -0 известен и като "Джузепе Меаца", който е дом и на другия милански гранд Интер и е приемал не едно и две европейски величия.

Стадионът е изграден през 1925 година, и реновиран през 1935, 1955, 1990 и 2016, като при последната реконструкция притежава 80 хиляди седя
и места.

Съоръжението е приемало боксови мачове, ръгби срещи, както и много концерти на легендите Боб Марли, Боб Дилън, Дюран Дюран, Дейвид Бауи, Ал Бано и Ромина Пауър, Майкъл Джексън, Ерос Рамацоти, Ю Ту, Ролинг Стоунс, Роби Уилямс, Мадона, Риана и други.

На "Сан Сиро" са се играли два финала на европейски първенства (1965 и 1970), един финал на световно първенство (1990) и два финала в Шампионската лига (2001 и 2016).

Разградските футболисти определено ще бъдат впечатлени и от хореографията на феновете от Южната трибуна (Curva Sud), които са сред най-верните ултраси в цяла Европа.