АНКЕТА: Способен ли е Лудогорец да извърши чудо в Копенхаген?

Лудогорец излиза тази вечер от 22:05 часа срещу Копенхаген в мач реванш от 1/16-финалите на Лига Европа. Срещата е в Дания, а първият двубой на "Васил Левски" завърши със загуба за българския шампион с 1:2.

Авансът обаче не успокоява домакините. Напротив - те се притесняват да не се повторят сценариите от двубоите с Яблонец и Нова Горица.

Копенхаген е отпадал два пъти в Европа след успех като гост в първия мач. Датчаните побеждават чешкия Яблонец навън с 1:0 през сезон 2015/16, но на реванша претърпяват поражение с 2:3 у дома и се сбогуват с мечтата за груповата фаза на Шампионската лига. Това е и последната домакинска загуба за Копенхаген във всички турнири до този момент.

Копенхаген е отпадал и след резултат 2:1 като гост в първата среща, какъвто бе и срещу Лудогорец. Това се случва през сезон 2004/05. Тогава датчаните побеждават словенския Нова Горица като гост, но на реванша претърпяват истинско крушение - 0:5 пред собствена публика.

Копенхаген има и добри спомени от победа като гост с 2:1 в първа среща. През сезон 2008/09 датчаните се справят с този резултат в Русия срещу ФК Москва, а на реванша у дома стигат до 1:1, което ги праща напред.

Казано в резюме - за трети път Копенхаген ще домакинства в евромач, след като е спечелил първия с 2:1. В единия случай отборът отпада, в другия - продължава, но нито първия, нито втория път датчаните побеждават в ренванша. Да видим как ще бъде тази вечер... 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА