Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) и бронзовият медалист Славия започват участието си в Лига Европа тази вечер. Съперник на "смърфовете" е черногорският Искра Данилоград, докато "белите" се изправят срещу албанския Кукеси. И двата родни тима ще гостуват, а победителят ще се определи в един двубой.

Срещата на Локо в Черна гора започва в 21:00 часа, ще се излъчва по Диема Спорт 2 и ще бъде следена на живо в БЛИЦ.

Стадион „Под Горицом” тимът на Бруно Акрапович излиза като фаворит. Съперникът е абсолютен дебютант в евротурнирите, а в предишния кръг отстраниха трудно Санта Колома. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Извън сметките за Локомотив остана централният защитник Давид Малембана. Той не се възстанови от травма, а вместо него извънредно в УЕФА бе записан юношата Даниел Димитров. 

Очаква се Акрапович да заложи на Луков на вратата и в защита триото Алмейда, Масоеро и Петрович. Витанов и Умарбаев ще бъдат опорните халфове, а Карагерен и Цветанов ще са в ролята на халф-бекове. Салинас ще действа като плеймейкър зад двойката нападатели Илиев и Аралица.

Домакините нямат особени проблеми и вероятно ще излязат с Блажич на вратата и Малешевич, Кумбурович, Дринчич и Йованович в отбрана. Аджович, Като и Шахман ще са тримата в средата на терена, а Боричич, Вукович и Ямамото ще започнат в предни позиции.

ИСКРА - ЛОКОМОТИВ
21:00 часа, ст. "Под Горицом"
Пряко по Диема Спорт 2
Съдия: Герго Богар (Унгария)

Вероятни състави:
ИСКРА: Блажич, Малешевич, Кумбурович, Дринчич, Йованович, Аджович, Като, Шахман, Боричич, Вукович, Ямамото

ЛОКОМОТИВ: Луков, Алмейда, Масоеро, Петрович, Карагерен, Цветанов, Умарбаев, Витанов, Салинас, Илиев, Аралица

__________________________________________________________________________________________________

Славия стартира европейската  си кампания с трудно гостуване в Албания. Срещата е от 21 часа на стадион „Еър Албания", ще бъде предавана по Нова Спорт и следена на живо в БЛИЦ.

Въпреки впечатляващия сезон в efbet Лига, възпитаниците на Златомир Загорчич не започнаха добре новата кампания в елита. В първите три кръга, като не успяха да запишат нито една победа. "Белите" има и трудности с окомплектоването на състава. Срещата пропускат Радослав Кирилов и Дарко Тасевски, които са с травми, а Емил Стоев е под въпрос, но вероятно ще може да стартира от първата минута.

Кукеси завърши на второто място в местното първенсво, участва редовно в последните 8 години в Европа. Това ще е първи двубой на албанците от месец насам, а отборът е с нов треньор - Скендер Гега.

КУКЕСИ - СЛАВИЯ
21:00 часа, Стадион: "Еър Албания"
Пряко по Нова Спорт
Съдия: Арда Кардешлър (Турция)

Вероятни състави:
КУКЕСИ: Джика, Лулай, Хорич, Обанор, Муста, Телуши, Мусоли, Лимай, Рока, Гавазай, Езе

СЛАВИЯ: Стергиакис, Христов, Виячки, Гамаков, Попадийн, Карабельов, Бенгюзов, Димитров, Ф. Кръстев, К. Кръстев, Рангелов