ЦСКА е аут от Европа след поредно съдийско клане! "Армейците" бяха сериозно ощетени и на реванша със Зоря (Луганск), който загубиха с 0:1 след гол в 89-ата минута и с общ резултат 1:2 отпаднаха от Лига Европа. 

Скандалният френски съдия Амори Деларю оплеска двубоя, ощетявайки сериозно българския гранд. Гологлавият рефер не посмя да отсъди явна дузпа за игра с ръка на Михайличенко след удар на Кристиян Малинов в 22-ата минута. Само секунди след това пък Иван Турицов беше изгонен с директен червен картон и ЦСКА трябваше да играе повече от час с 10 човека. 

Така беше повторена картинката от първия двубой, когато "армейците" отново бяха жестоко порязани. Припомняме, че в София на украинския тим беше подарена дузпа, от която Юрченко изравни в 45-ата минута, след като Евандро беше дал аванс на "червените" в 13-ата.  

За реванша в Запорожие Люпко Петрович заложи на титулярите от дербито с Лудогорец (0:0). В хода на срещата в игра се появи юношата Митко Митков, който напоследък не получаваше шанс, както и Диего Фабрини и Тони Уот. 

Треньорът на Зоря Виктор Скрипник се принуди да извършва принудителна смяна още в четвъртата минута, когато топката удари в главата Абу Хана и той беше изнесен на носилка. Само 120 секунди по-късно пред "червените" се откри отлична възможност. Бранител на Зоря сгреши, топката попадна в Али Соу, който се озова един на един срещу бранител в бяло, но се засуети и не успя да го преодолее. 

Winbet - на един клик разстояние! (18)

След четвърт час игра и украинците осъществиха първата си по-опасна атака. Тя дойде след неразчетени действия на Нуно Томаш. Защитникът на ЦСКА върна нескопосано топката към Албентоса, Будоковски овладя и върна към Юрченко, който стреля от границата на наказателното поле, а Черниаускас улови.

Така се стигна до скандалната ситуация в 22-ата минута. Шевченко не изби добре топката, Малинов стреля мощно от дистанция, а тя нацели ръката на Михайличенко. Съдията незнайно защо обаче не посмя да даде дузпа на "армейците", вбесявайки всички в ЦСКА с решението си. Последва атака на украинците, Томаш допусна грешка и Русин се откъсна, напредвайки към вратата на "червените". Иван Турицов го застигна и го фаулира в гръб, за което получи директен червен картон. Дори да бе декориран в жълто, защитникът на ЦСКА пак щеше да бъде изгонен, тъй като по-рано вече беше получил картон.

До края на двубоя "армейците" направиха така, че изобщо не пролича, че са с човек по-малко. В 28-ата минута дори ЦСКА можеха да поведе. Капитанът Петър Занев центрира отляво към Евандро, който се откъсна от защитата на Зоря и засече топката в движение, но Шевченко изби, опазвайки вратата си.

Малко преди почивката Черниаускас също се намеси решително. Михайличенко бе изведен отляво в наказателното поле и нанесе удар, стражът на ЦСКА изби, а при добавката с глава на същия футболист стражът на "червените" улови.

През второто полувреме имаше ситуации и пред двете врати. Евандро, Малинов и резервата Митко Митков обаче пропуснаха. В 56-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Жанио Бикел, като съдията остана безмълвен.

Заменилият Евандро юноша на ЦСКА Митко Митков се включи силно, като в 85-ата минута отправи силен удар, топката летеше право в долния ляв ъгъл на Шевченко, който успя да избие в корнер. Амбициите на "армейците" бяха окончателно прекършени с гол на Зоря в 89-ата минута. Назари Русин беше изведен сам срещу Черниаускас, като първоначално Раул Албентоса изчисти от голлинията, но при добавката отбеляза - 1:0. Голмайсторът свали фланелката при радостта си след попадението и получи втори жълт, следователно червен картон. Така двата тима завършиха с по 10 човека, а Зоря продължава напред с общ резултат 2:1 и с помощта на съдията от Франция.

ЗОРЯ (Луганск) - ЦСКА 1:0 (2:1 общ резултат)
1:0 Русин (89)
(в първата среща: 1:1)

Реваншът по минути:
1 - Начало на мача.
3 - Играчът на Зоря Жоел Абу Хана лежи на земята след сблъсък с противник. Веднага му е оказана медицинска помощ, но не може да продължи участие и ще бъде заменен принудително. Състоянието му е тревожно.
4  Жоел Абу Хана е изнесен на носилка, треньорът Виктор Скрипник пуска Йевген Чеберко. 
7 - Пред Али Соу се откри добра възможност фронтално срещу вратата на украинците. Нападателят на ЦСКА обаче се поколеба как да отиграе и загуби топката.
15  Първи жълт картон в мача. Получава го Иван Турицов, който спря противник, откъсващ се по крилото. 
22  Съдията Амори Деларю от Франция не видя игра с ръка на футболист на Зоря - Михайличенко, в наказателното поле на домакините след изстрел на Кристиян Малинов. "Армейците" поискаха дузпа, протестирайки бурно, реферът не даде наказателен удар.
22  ЧЕРВЕН КАРТОН! Съдията гони Иван Турицов с червен картон. Българинът, който беше останал последен в защитата на ЦСКА фаулира противник, откъсващ се сам срещу Черниаускас. Реферът изгони Турицов, след като секунди преди това подмина дузпа за "армейците".
28  Шанс за ЦСКА. Капитанът Петър Занев напредна по лявото крило и центрира към Евандро, който се измъкна от защитата на Заря и засече в движение, вратарят Шевченко спаси. 
43 - Михайличенко беше изведен зад гърба на защитата на ЦСКА вляво в наказателното поле на "червените", стреля право в Черниаускас. 
45  Пилип Будкивски фаулира грубо Жеферсон и получи жълт картон. 
45+2 - Край на първото полувреме.
--------------
46 - Начало на второто полувреме.
56  Люпко Петрович извършва първа смяна. Евандро отстъпва място на юношата на ЦСКА Митко Митков.
56 - Евандро демонстрира недоволство при излизането от терена.
56  Домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Жанио Бикел. 
57 - Занев центрира право на главата на Али Соу, вратарят Микита Шевченко спаси. 
66 - Нов удар на Соу не затруднява стража на Зоря.
68  Жълт картон за Русин от състава на домакините, който фаулира Раул Албентоса.
73  Малинов направи отличен пробив отляво, навлезе в наказателното поле и между двама защитници стреля към далечния ъгъл на Шевченко, който спаси с вещина. 
75 - Удар на Митко Митков е блокиран от противник.
80  Русин получи подаване в наказателното поле на ЦСКА и стреля, Тиаго Родригес се намеси решително, заставайки на пътя на топката и блокирайки опасния изстрел.
82  Малинов е сменен от Диего Фабрини.
85  Силен изстрел на Митко Митков, топката летеше право в долния ляв ъгъл на Шевченко, който успя да избие в ъглов удар.
86  Toни Уот влиза в игра, Жеферсон излиза.
89  ГОЛ! 1:0 за Зоря, Назари Русин вкара. Той беше изведен сам срещу Черниаускас, като първоначално Албентоса изчисти от голлинията, но при добавката реализира за радост на домакините. 
90  Голмайсторът Русин е изгонен за втори жълт картон.
90 - Добавеното време е само 2 минути.
90+4 - Край на мача. ЦСКА загуби от Зоря с 0:1 и отпадна от Лига Европа.

Image result for cska emblem
ЦСКА: 30.Витаутас Черниаускас, 19.Иван Турицов , 11.Петър Занев (к), 24.Нуно Томаш, 25.Раул Албентоса, 3.Жеферсон (86  9.Тони Уот), 15.Кристиян Малинов (82  21.Диего Фабрини), 20.Тиаго Родригес, 16.Жанио Бикел, 10.Евандро (56  23.Митко Митков), 22.Али Соу 
Резерви: 12.Густаво Бусато, 26.Валентин Антов, 28.Пламен Гълъбов, 8.Греъм Кери, 23.Митко Митков, 21.Диего Фабрини, 9.Тони Уот
Треньор: Люпко Петрович


Image result for zorya luhansk emblem
ЗОРЯ: 30.Микита Шевченко, 10.Дмитро Хомченовски , 11.Пилип Будкивски ( 90+4  22.Владислав Кабайев), 14.Богдан Михайличенко, 15.Витали Вернидуб, 18.Олександър Тумчук, 20.Жоаел Абу Хана (4  98.Йевген Чеберко), 21.Дмитро Иванисениа, 31.Назари Русин   , 80.Владлен Юрченко  (52  17.Богдан Леднев), 7.Владислав Кочергин
Резерви: 22.Владислав Кабайев, 23.Никола Васил, 6.Микита Каменюка, 98.Йевген Чеберко, 99.Леван Арвеладзе, 17.Богдан Леднев, 19.Максим Лунов
Треньор: Виктор Скрипник

Запорожие, стадион "Славутич Арена"
Съдия: Амори Деларю (Франция)

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020