Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев даде пресконференция преди реванша срещу уелския ТНС от третия квалификационен кръг на Лига Европа и посочи какво не бива да правят футболистите му в мача утре от 20:30 часа българско време.

„Типичен английски стадион. Предполагам, че няма да се напълни, защото играем с отбор, който не е домакин тук. Щеше да е интересна атмосферата и щеше да има добра футболна обстановка. Притеснение не бих казал, че е точната дума. Не би трябвало да има подценяване, защото трябва да поддържаме ниво, ако искаш да си сериозен. Тук, в този клуб, играчите са сериозни. Футболистите трябва да се грижат за имиджа на клуба. В тази насока им казах, че трябва да се подходи сериозно. Трябва да проявим уважение към опонента. Не бива снизходително да подходим към мача. Точно не си мисля за наградните фоднове, а че трябва да побеждаваме. Това ми е в главата и трябва да е в тези на играчите. Иска ми се в четвъртък да покажат добра игра и да победят”, сподели Стойчо Стоев.

„Имаме равностойни, добри играчи. И преди съм го казвал – нямам притеснение от ротациите, тъй като те по никакъв начин дестабилизират отбора, напротив. Дават увереност и добро представяне. Мисля, че Вандерсон в националния отбор на България е признание за отбора и футболиста. Щом са преценили, че има нужните качества, те знаят, че може да представи България на високо футболно равнище. Напълно възможно е Марселиньо да го видим в игра скоро. Тренира добре и ме радва“, добави наставникът на българския шампион.

Ако елиминира ТНС, Лудогорец ще срещне словенския шампион Марибор в плейофите за влизане в групите на Лига Европа.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020