Страшен скандал избухна заради организацията на финала Лига Европа в Севиля, където Айнтрахт (Франкфурт) победи Рейнджърс след дузпи на стадион „Рамон Санчес Писхуан“.

Фенове на германския тим се оплакаха, че са били оставени без никакви течности на трибуните, въпреки че през деня температурите в андалусийския град са приближавали до 40 градуса по Целзий, а в часовете на мача са били около 31 градуса.

Всички гишета за продажба на вода в секторите с германските привърженици са били затворени още в 19:30 часа местно време, а мачът започна 90 минути по-късно.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„УЕФА, това ли заслужават феновете на футбола. Притискате хората да заемат местата си рано на стадиона, дори и с употребата на полицейска сила, а още в 19:30 часа гишетата бяха затворени“, пише един от запалянковците на Айнтрахт в „Туитър“.

Притиснати от безизходицата, германски фенове са били принудени да пият вода от чешмите в тоалетните. Това обаче не е продължило дълго, тъй като са били изгонени от полицията със сила. Няколко минути след това водата в тоалетните е била спряна.

След това с полицейска охрана са били доставени стекове с вода, но при продажбата е имало ограничения – само по 200 бутилки на сектор.

Алиансът на активните футболни фенове също показа доказателство за липсата на вода. Беше публикувана снимка на привърженици на Айнтрахт пред затворените гишета на стадион „Рамон Санчес Писхуан“. Тя е придружена с друга фотография, доказваща, че в 21:37 часа температурата в Севиля е била 31 градуса.