УЕФА наказа германския участник в Лига Европа Кьолн с глоба от 60 000 евро заради проблемите, създадени от феновете на „козлите“ при гостуването на тима на Арсенал в средата на септември.

Тогава имаше сблъсъци между привърженици на Кьолн с британската полиция и със стюардите на „Емирейтс“. Освен това феновете на „козлите“ запалиха факли и хвърляха предмети по терена.

Германският клуб беше задължен да изплати щетите по стадиона, нанесени от феновете. Освен това Кьолн ще получи забрана да продава билети за гостуванията си в Европа, ако в следващите две години привържениците на тима отново се проявят в негативен план.

Арсенал от своя страна получи предупреждение заради блокирано стълбище в сектора за гости, но няма да получи наказание за това провинение.

Албанският Скендербеу ще играе следващия си домакински мач пред празни трибуни заради расистки прояви и хвърлянето на бомбички по време на мача с Партизан. Клубът е глобен и с 60 000 евро.

Шахтьор (Донецк) ще трябва да плати санкция от 12 000 евро заради използваните от феновете пироефекти на мача от Шампионската лига срещу Наполи.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА - ТУК!