Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг също като колегата си от Барселона Шави изрази недоволство от съдийството в мача между двата тима от плейофа в Лига Европа. Двубоят на "Камп Ноу" завърши 2:2 снощи. 53-годишният нидерландец смята, че тимът му спокойно е можел да вкара и четири попадения на Барселона. 

Тен Хаг се оплака от съдията Маурицио Мариани заради спестен червен картон на Жул Кунде за нарушение срещу Маркъс Рашфорд.

"Хубаво е, чe доминирахме срещу най-добрия отбор в Испания, и то като гост. Трябваше да спечелим срещата, така че има още над какво да работим. Но стана хубав мач между два отбора от най-високо ниво. Всички ще се съгласят, че видяхме качествен футбол и от двата отбора. Много съм доволен от играчите ми", каза Тен Хаг.

"Трябваше обаче да сме по-точни пред гола. Имахме доста положения, които не реализирахме. Смятам, че можехме да вкараме минимум четири гола. Също така имаше един важен момент при резултат 2:1 - чист фаул срещу Рашфорд. Може да има дискусия дали е в наказателното поле или не, но това със сигурност трябваше да е червен картон (б.р. - за Жул Кунде", смята нидерландецът.

"Попитах съдията защо не отсъди фаул, а той каза, че е извън наказателното поле и няма нарушение. Смятам, че и лайнсмена и съдията бяха в добра позиция да видят какво се случи, освен това има и ВАР. Това бе много лошо решение и не мога да го разбера", добави Тен Хаг.