Английският Тотнъм крие наличието на заразени играчи с COVID-19 преди гостуването си на Локомотив (Пловдив) за среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа в четвъртък от 20:00 часа.

Този извод се налага както от думите на Жозе Моуриньо след домакинската загуба с 0:1 от Евертън в неделя. Подобна информация се появи и във в. „Сън“.

„Имаме играчи с коронавирус, но няма да ви кажа кои са. Имаме право да запазим тяхната анонимност“, отсече Специалния.

Според информация на „Сън“, единият заразен със сигурност е Джовани Ло Селсо. Има съмнения, че другият е Джафет Танганга. 24-годишният аржентински плеймейкър и 21-годишният английски защитник не бяха в групата за мача с Евертън.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Показателен за засекретяването на случаите с COVID-19 в Тотнъм е ситуацията с Хари Уинкс. Той мистериозно напусна лагера на английския национален отбор преди мачовете с Исландия и Дания. След това се оказа, че е положителна проба за коронавирус. Халфът обаче игра срещу „карамелите“.

Вчера от Висшата лига обявиха, че през миналата седмица са били направени 2131 теста преди първия кръг на шампионата, а от тях четири са били положителни. Имената на заразените не бяха разкрити.

Според протокола на УЕФА Тотнъм и Локо (Пловдив) трябва да се подложат на тестове до 72 часа преди началото на мача. Играчите на „смърфовете“ са дали проби тази сутрин. Очаква се и „шпорите“ да се подложат на изследвания днес, а на базата на резултатите ще бъде определена групата за пътуването до Пловдив.