Тотнъм победи у дома Антверпен с 2:0 в директен сблъсък за първото място в група J и то в последния кръг от тази фаза в Лига Европа. В другия мач от групата Лудогорец загуби с 1:3 от гостуващия ЛАСК (Линц) и завърши на последната позиция без нито една точка.

„Шпорите“ владееха повече топката и търсеха гола през първата част, но трудно създаваха опасности пред противниковата врата. Десетина минути преди почивката вратарят на гостите Алиреза Бейранванд трябваше да спасява опасен удар на Джовани ло Селсо от далечна дистанция. В 43-тата минута Ло Селсо пусна към Винисиус, който се озова очи в очи с Бейранванд, а вратарят скъси ъгъла си и не допусна гол.

Играчите на Жозе Моуриньо започнаха второто полувреме още по-нахъсани за гол и го реализираха чрез Карлос Винисиус (57). Гарет Бейл изпълни страхотно пряк свободен удар, но Бейранванд със сетни усилия успя да избие в напречната греда. Последва добавка от Винисиус за 1:0.

Домакините продължиха да имат инициативата и Джовани Ло Селсо (71) удвои аванса им след асистенция на Хари Кейн, който можеше да направи резултата класически в последната минута, но прати топката покрай вратата.

Воденият от Жозе Моуриньо отбор завърши първи в групата с 13 точки, с 1 повече от Антверпен. Трети остана ЛАСК (Линц) с 10 точки, но и австрийският тим приключи с участието си в Европа като Лудогорец.