Наставникът на Марибор Дарко Миланич изрази задоволство от постигнатото 0:0 като гост на Лудогорец в първата среща от плейофа за класиране в групите на Лига Европа. Сръбският наставник поздрави вратаря си Кенан Пирич за силното представяне, след като 17 от общо 28-те изстрела на играчи на "орлите" попаднаха в очертанията на вратата му, но той не се пропука.

"Със сигурност сме доволни от резултата срещу такъв качествен отбор. Още повече, че в последния половин час бяхме с човек по-малко. Доволни сме", каза Миланич пред Диема Спорт след мача.

"В предишните двубои вратарят ни Кенан Пирич показа някои несигурни прояви. Тази вечер обаче се реабилитира и беше отличен. Със сигурност е с основна заслуга за този резултат", коментира треньорът на Марибор.

"Дино Хотич трябваше да избегне втория жълт картон. Трябваше да действа по-предпазливо, след като беше наясно, че при още един жълт картон ще бъде изгонен", каза Миланич.

„Не би било реалистично да играем по друг начин срещу отбор като Лудогорец. Постигнахме този резултат с тази игра. Възнамеряваме да играем по същия начин и в реванша. Лудогорец е фаворит, но във футбола и в спорта като цяло невинаги този отбор, който е по-добър, побеждава всеки път", завърши Миланич.