Лудогорец и Марибор завършиха 0:0 в Разград в първата среща от плейофа за класиране в групите на Лига Европа. "Орлите" сериозно могат да съжаляват за пропуснатата възможност да вземат аванс преди реванша в Словения, който е на 29 август (четвъртък) от 21:45 часа. 

Избраниците на Стойчо Стоев се скъсаха да пропускат, а веднъж и гредата спаси словенците - в 79-ата минута след силен изстрел на резервата Марселиньо. 

Общо 28 бяха отправените удари към вратата на Марибор (7 в очертанията), която беше заключена от Кенан Пирич. Стражът на словенския шампион се намесваше решително в няколко ситуации, отчайвайки "орлите". 

Малко повече от половин час Марибор игра с човек по-малко заради втори жълт картон на Дино Хотич, но и това не помогна на българския гранд да стигне до победата и да направи първата крачка към групите на Лига Европа.

Winbet - на един клик разстояние! (18)

За първата среща с Марибор Стойчо Стоев направи четири промени сред титулярите в сравнение с победата над Черно море с 2:1. Toзи път извън стартовите единадесет бяха Терзиев, Икоко, Гуралски и Чибота, а от първата минута започнаха Козмин Моци, Рафаел Форстър, Стефан Баджи и Вандерсон. Вратарят Пламен Илиев почти нямаше работа, а ситуациите пред вратата на тима на Дарко Миланич следваха една след друга. В петата минута Дан Битон бе близо до откриване на резултата, но прати топката на сантиметри покрай дясната греда в аут.

До 30-ата минута пропуски направиха още Баджи, Недялков, Жоржиньо и Кешерю. Шест минути преди почивката и Сисиньо пропиля добър шанс от непосредствена близост. 

Лудогорец доминира и през второто полувреме. В 55-ата минута Козмин Моци засече с глава центрираната от Сисиньо топка, но я изпрати покрай целта. 

Малко след това Марибор остана с човек по-малко след втори жълт картон на Дино Хотич, който фаулира Вандерсон, а 7 минути преди това игра грубо и срещу Анисе. 

Нулевото равенство продължаваше да свети на таблото на "Лудогорец Арена". Стоев потърси промяна с включването на Марселиньо в 65-ата минута. Опитният бразилец замени Дан Битон. Пет минути след това Сисиньо вкара, но беше в засада и попадението логично не беше зачетено. Последваха и другите смени за българския шампион. Стоев вкара в игра Мавис Чибота и Якуб Шверчок, а напусналите бяха Вандерсон и Анисе.

"Орлите" засилиха още повече натиска, но попадение така и не падаше. В 79-ата минута и гредата спаси Марибор. Мощен изстрел от около 25 метра на Марселиньо се отби в напречната греда.

Стражът на словенците Кенан Пирич продължаваше да е непробиваем и с отличните си намеси не позволи да му бъде вкаран гол - 0:0.

Ако Лудогорец беше спечелил тази вечер, победата щеше да бъде под номер 30 за "орлите" в евротурнирите.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020

ЛУДОГОРЕЦ - МАРИБОР 0:0

Най-интересното по минути с БЛИЦ СПОРТ:
1 - Начало на срещата.
5  Първа възможност за Лудогорец. Домакините проведоха многоходова атака, Сисиньо центрирана в наказателното поле на Марибор, където Кешерю овладя и свали към непокрития Дан Битон, който среля по земя, но покрай дясната греда в аут. 
11 - Дан Битон центрира от фаул, Кенан Пирич боксира топката, пращайки я право в краката на Стефан Баджи, който стреля в аут. 
16 - Първа опасност пред вратата на Лудогорец. Удар на Руди Пожег Ванчаш бе блокиран от Антон Недялков.
17  Далечен изстрел на Недялков бе избит в корнер от вратаря на Марибор.
20  Жоржиньо пропуска отличен шанс за гол! Първо удар на Недялков беше спасен от Пирич, топката попадна в Кешерю, който центрира към Жоржиньо. Халфът на "орлите" засече с глава, но право в тялото на вратаря на гостите.
24 - Кешерю засича с глава центриране на Дан Битон, пращайки топката в аут.
38  Първи жълт картон в мача, получава го Антон Недялков за нарушение срещу Дино Хотич в центъра на терена.
39  Лудогорец пропиля нов шанс. Митя Вилер сгреши, след като се опита да върне топката с гърди към Пирич, Сисиньо изскочи на стрелкова позиция, но от непосредствена близост не успя да отбележи. 
45+1 - Край на първото полувреме.
-----------------------
46 - Начало на второто полувреме.
51  Жълт картон за Дино Хотич, който повали Абел Анисе.
55  Пропуск на Моци! Сисиньо центрира, румънецът се извиси в наказателното поле на гостите и засече с глава, но на сантиметри покрай лявата греда на вратата на Марибор.
58  Дино Хотич е изгонен с втори жълт картон. Играчът на Марибор фаулира Вандерсон и съдията Якуб Келтер го отстрани от игра.
64 - Жоржиньо стреля неточно в аут.
65  Треньорът на Марибор Дарко Миланич извършва две смени. Лука Захович и Рок Кронаветер излизат, в игра се появяват Маркос Таварес и Мартин Крамарич.
65  Марселиньо влиза в игра за Лудогорец, Дан Битон напуска терена.
66 Жълт картон за Стефан Баджи.
66 - Удар на Кешерю, Пирич блокира, Вандерсон не успява да направи добавка.
70 Сисиньо вкара отблизо, но бе в засада и попадението логично бе отменено. 
72  Стойчо Стоев заменя Вандерсон с Мавис Чибота.
78  Анисе отстъпва място на Якуб Шверчок.
79  ГРЕДА! Мощен удар на Марселиньо от около 25 метра се отби в напречната греда.
80  Последна смяна за словенците. Ясмин Мешанович влиза, Руди Пожег Ванчаш излиза.
90 - Пропуск на Кешерю, който стреля покрай целта.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+1 - Далечен удар на Марселиньо, топката прелетя над вратата на Марибор.
90+4 - Край на мача. Лудогорец и Марибор завършиха 0:0 и всичко ще се решава на реванша в Словения след седмица.

Ludogorets (Bul)
ЛУДОГОРЕЦ
: 22.Пламен Илиев, 3.Антон Недялков , 30.Козмин Моци, 90.Рафаел Форстър , 4.Сисиньо, 25.Стефан Баджи , 8.Дан Битон (65  84.Марселиньо), 12.Абел Анисе (78  10.Якуб Шверчок), 17.Жоржиньо, 88.Вандерсон (72  13.Мавис Чибота), 28.Клаудиу Кешерю
Резерви: 33.Ренан, 5.Георги Терзиев, 22.Джордан Икоко, 18.Светослав Дяков, 13.Мавис Чибота, 84.Марселиньо, 10.Якуб Шверчок
Треньор: Стойчо Стоев


МАРИБОР: 12.Кенан Пирич , 5.Блаж Върховец, 22.Мартин Милец, 28.Митя Вилер, 31.Саша Ивкович, 7.Рок Кронаветер (65  9.Маркос Таварес), 8.Александру Крецу, 10.Дино Хотич  , 55.Шпиро Перичич, 11.Лука Захович (65  97.Мартин Крамарич), 77.Руди Пожег Ванчаш (80  27.Ясмин Мешанович)
Резерви: 33.Ясмин Ханданович, 2.Денис Клинар, 6.Алекс Пихлер, 27.Ясмин Мешанович, 47.Андрей Котник, 9.Маркос Таварес, 97.Мартин Крамарич
Треньор: Дарко Миланич

Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Якуб Келтер (Дания) 

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация