Треньорът на Осиек Дино Скендер изрази оптимизъм, че тимът му жоде да елиминира ЦСКА в днешния реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Както е известно, преди седмица „червените“ спечелиха с 1:0 първия мач на „Българска армия“. Днес от 21:45 часа двата тима играят на стадион „Градски върт“ в Осиек.

“Откакто съм начело на отбора, всеки мач се определя като исторически. Играхме умно в София, което се надявам да направим и утре, но дано този път имаме малко повече късмет. Ситуацията сега е различна, защото ЦСКА има преднина. На съперника ще е по-лесно, а ние трябва да атакуваме. В никакъв случай не бива да се оголваме, защото българите имат много опасни футболисти в предни позиции. Би било глупаво да допуснем гол в началото”, призна Скендер.

“ЦСКА промени схемата си на игра за първия мач и действаше с трима централни защитници, като нас. Очаквахме го. Не мисля, че утре ще има тактически изненади. Аз в нито един момент не се заблудих от това, че ЦСКА регистрира един-два лоши резултата. Те са много сериозен отбор и просто бяха в миникриза, която преодоляха”, подчерта наставникът на Осиек.

“Независимо от загубата в София, този мач ме убеди, че имаме сили да продължим напред и се надявам да го докажем на терена. Ведран Югович не е възстановен и няма да играе. Постоянно имаме дребни кадрови проблеми, които се опитваме да решаваме. Няма да има големи промени в средата на терена. Когато влязох в съблекалнята след първия мач, видях в очите на футболистите тъга, но и решителност”, добави 35-годишният Дино Скендер, който е най-младият треньор в хърватския елит.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020