Старши треньорът на Панатинайкос Диего Алонсо изрази увереност в качествата на своя отбор преди реванша срещу Ботев (Пловдив) от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Наставникът на гръцкия гранд даде пресконференция преди утрешния мач между двата отбора, който е от 21:00 часа на стадион "Христо Ботев". 

"Използваме играчите, които са в най-добрата форма. Утре ще дадем най-доброто от себе си. Очаквахме друг резултат в Атина, но утрешният мач ще бъде по-различен. Трябва да покажем, че сме по-добрият отбор. Очакваме да имаме затруднения. Трябва да се адаптираме към стила, който искаме да изграждаме - висока преса, агресия и дълги подавания в предни позиции. В първия мач се доближавахме до този стил, но има какво да подобряваме"

"Утре мачът ще е напълно различен. Не започваме от 0:0, а от 2:1 в наша полза. Това, което правихме в първите 70 минути в първата среща, сега трябва да го покажем през целия двубой. За Ботев това ще бъде шестият официален мач от началото на сезона, докато за нас това ще е едва вторият", отбеляза наставникът на гръцкия гранд.

Той обърна внимание и на отсъствието на голямата звезда на отбора Фотис Йоанидис, който няма да вземе участие в сблъсъка. 

"Фотис Йоанидис имаше контузия в гърба. Докторът каза, че все още не може да вземе участие в официалните срещи. Той тренира с нас и очакваме скоро да се завърне в състава", обясни още Алонсо.