Спортинг (Брага) и Цървена звезда завършиха 1:1 в последния си мач от група "F" на Лига Европа и останаха на първите две места, продължавайки напред в турнира. Сръбският гранд обаче спечели групата и се класира директно на 1/8-финал, докато Брага ще трябва да мине през плейоф. За това спомогна и Лудогорец, който направи нулево реми с Мидтиланд в другия мач в Разград.

И двата гола в Португалия паднаха след дузпи. В 52-ата минута натискът на домакините даде резултат. При центриране в наказателното поле Гобелич игра с ръка в борба за висока топка и съдията отсъди дузпа. Галено реализира от бялата точка за 1:0. Гостите обаче не се предадоха и в 67-ата минута Лейте удари с ръка съперник при борба за висока топка, а реферът отново посочи бялата точка. Този път Александър Катай хладнокръвно реализира за 1:1 и оформи крайния резултат.

Така Цървена звезда завърши на първата позиция в групата с 11 точки и отива на 1/8-финал. Брага се задоволи с второто място след 10 спечелени точки и ще играе в плейофната фаза по пътя към 1/8-финалите.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа