ЦСКА постигна втора поредна домакинска победа през този сезон в Лига Европа и се наложи с 1:0 над хърватския Осиек (преди това 4:0 над черногорския Титоград), откъдето тръгна кариерата на треньора на "червените" Люпко Петрович и не допусна гол в трети пореден мач в Европа.  "Армейците" вкараха с единствения си точен удар в мача, като в 53-ата минута Евандро се разписа с топовен удар от границата на наказателното поле. Осиек имаше две възможности през първата част, а през втората удари греда. Реваншът е на 1 август в Хърватия.

Winbet - на един клик разстояние! (18)

Първото полувреме предложи много борба по терена, като в първия четвърт час ЦСКА опита натиск, но отбраната на гостите се справи. Хърватите бяха добре подредени и принудиха "червените" да играят с дълги подавания и да търсят празните пространства с контраатаки, като за целта бяха наситили средата на терена за сметка на трима играчи в отбрана. Осиек обаче създаде най-чистите голови положения през първите 45 минути, като централният им нападател Антонио Манце стреля опасно към Черниаускас в рамките на няколко минути между 21-ата и 26-ата.  Към края на полувремето ЦСКА опита на атакува на по-висока скорост, но не постигна успех. Статистиката за първата част показа 5:1 опасни атаки, като съперникът имаше точен удар срещу нито един за ЦСКА.

Втората част започна с гол за ЦСКА, като Евандро откри резултата при първия и оказал се единствен точен удар за "червените в мача (53').  След попадението съперникът тръгна напред, а играта се поизнерви и заради решението на рефера да остави по-свободна игра. Треньорът на "армейците" реагира и направи три смени, включвайки в игра Валентин Антов, Греъм Кери и Божидар Чорбаджийски. Десет минути преки края Осиек удари греда след удар на Ласло Клайнхайслер, като до края на мача хърватите опитаха да си тръгнат с нещо повече от "Българска армия", но не успя.

ЦСКА - ОСИЕК 1:0
1:0 Евандро (53')

 Най-важното от мача по минути:
1' Начало на срещата. ЦСКА излиза с трима в защита и насища средата на терена с петима.
3' Няколко по-твърди сблъсъка бележат първите минути на "Българска армия"
7' Фабрини центрира от лявото крило, но Евандро не успя да я уцели от добра позиция в наказателното поле. 
15' Гостите играят затворено през първия четвърт час, докато ЦСКА се опитва да намери пространства в компактно подредения тим на гостите.
20' Али Соу и Фабрини комбинираха в половината на Осиек, последва центриране към Евандро, но бранител на гостите се намеси.
21'  Първи точен удар в мача! Петер Бочкай напредна по левия фланг и центрира към Антонио Манце, който стреля с глава, но прав в ръцете на Черниаускас.
26'  Отново Манце тормози "червената" отбрана. Нападателят получи топката на границата на наказателното поле, завъртя се и стреля, но покрай врата.
31' Хубав пас от центъра на терен към Евандро, но има засада, а и нападателят не успя да спре добре топката.
35' Гостите поизравниха играта и започнаха по-често да поглеждат към вратата на ЦСКА.
36' Фабрини напредна към наказателното поле на Осиек, съборен е, но фаул няма.
41' Опит на Евандро да избяга от отбраната на гостите, но има засада.
42' Хубав пас към Тиаго пред наказателното поле, но бранител на Осиек го затвори.
44' Пореден дълъг пас към нападател на ЦСКА, но Али Соу е изпреварен.
45' Прекрасна възможност за контраатака на ЦСКА, Евандро пое топката, Фабрини му я поиска, но последва забавяне и скоростното нападение приключи на метри пред наказателното поле.
45+1' Край на първата част.

46' Начало на втората част.
47' Тиаго достигна до топката на около 30 метра от вратата, но я прати високо над вратата.
50' Ласло Клайнхайслер нахлу в половината на ЦСКА, влезе в наказателното поле, като премина няколко "армейци", но Черниаускас излезе и спря устрема му.
53'  ГООООЛ за ЦСКА! Евандро получи топката на границата на наказателното поле и с топовен шут направи безпомощен вратаря на Осиек.
58' Играта се поизнерви заради по-свободната игра, която пусна реферът Паоло Валери.
61' Антонио Манце влезе в наказателното поле на ЦСКА, Нуно Томаш го хвана за фланелката, но бързо го пусна, преди реферът да има основание да отсъди наказателен удар.
62'  Първа смяна в състава на ЦСКА! Излиза Диего Фабрини, в игра Валентин Антов.
65' Феновете на ЦСКА не спират да пеят и да надъхват любимците си. Осиек започна да атакува по-често, но "армейците" се бранят добре.
72' Поредица от груби влизания, играта се изнерви много.
74' Опасност пред вратата на ЦСКА след корнер, последва удар с глава, след което и опит на Антонио Манце от воле, но неуспешен.
79'  Втора смяна за ЦСКА. Излиза Петър Занев, в игра Греъм Кери.
80' Опасен удар на  Мирко Марич, но топката излиза в аут. Рефеът предупреждава вратаря на ЦСКА да не бави играта.
81'  ГРЕДА за Осиек! Ласло Клайнхайслер пое топката в наказателното поле на ЦСКА и отпправи силен удар, който обаче срещна левия стълб на вратата на Черниаускас.
82'  Последна смяна за ЦСКА! Излиза голмайсторът за "армейците" Евандро, в игра Божидар Чорбаджийски.
86' Петер Бочкай опита да стреля от дистанция, но твърде високо.
90' Пет минути продължение на двубоя.

CSKA Sofia (Bul)ЦСКА: 30. Витаутас Черниаускас, 11. Петър Занев ( 8. Греъм Кери ), 5. Николай Бодуров (к), 24. Нуно Томаш, 3. Жеферсон , 15. Кристиян Малинов, 20. Тиаго Родригес, 16. Жанио Бикел, 21. Диего Фабрини  ( 26. Валентин Антов ), 10. Евандро  ( 4. Божидар Чорбаджийски), 22. Али Соу 
Резерви: 12. Густаво Бусато,25. Раул Албентоса, 14. Вив Соломон-Отабор, 9. Тони Уот

Osijek (Cro)ОСИЕК: 1. Ивица Ивушич, 17. Томислав Шорша , 21. Миле Шкорич, 6. Анте Майсторович, 31. Бошко Шутало, 5. Ласло Клайнхайслер ( 10. Дмитро Лепа), 25. Марин Пил ( 7. Ведран Югович), 19. Михаел Жапер  ( 11. Марко Дуганджич), 12. Петер Бочкай , 24. Мирко Марич, 9. Антонио Манце
Резерви: 13. Марко Маленика, 4. Гутиери Томелин, 10. Дмитро Лепа, , 20. Бенедик Миоч, 22. Даниел Лончар


Стадион: "Българска армия"
Главен съдия: Паоло Валери (Италия)
Легенда:       

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020