Уулвърхемптън надви у дома Олимпиакос с 1:0 в реванша от 1/8-финалите и с общ резултат 2:1 се класира за следващата фаза на турнира Лига Европа, където ще срещне Севиля на 11 август в Дуисбург (Германия). Първият мач в Атина завърши 1:1 през март.

Седмият в крайното класиране на английската Висша лига започна по-активно и в 8-ата минута поведе с гол на Раул Хименес от дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Алан срещу Поденсе.

В 28-ата минута гръцкият шампион реализира гол чрез Мади Камара, но се намеси ВАР, откъдето изчислиха, че при атаката е имало засада на Ел Араби, дал паса за попадението, което така и не бе зачетено.

Олимпиакос се опитваше да притиска „вълците“, но те имаха по-добри шансове. В 61-ата минута Поденсе можеше да удвои аванса им, но Адам отрази коварния удар. Силен удар и рикошет две минути по-късно едва не позволи на Боли да се разпише, но и той нямаше късмет.

В 78-ата минута Диого Жота се озова лице в лице с Алан, но отново вратарят се намеси решително. Гостите се впуснаха във финален щурм, но до края на мача така и нямаше повече попадения. Така „вълците“ се класираха за 1/4-финал срещу Севиля, а победителят от този мач ще срещне Манчестър Юнайтед или ФК Копенхаген на крачка от финала.

По същото време в друга среща Базел победи Айнтрахт (Франкфурт) с 1:0 на свой терен и с общ резултат 4:0 също продължи на 1/4-финалите. Швейцарците бяха спечелили с 3:0 като гости през март, а в реванша на „Санкт Якоб Парк“ стигнаха до успеха с късен гол на Фабиан Фрай (88). Така те ще се изправят срещу Шахтьор (Донецк) в спор за място на 1/2-финалите, където биха могли да се изправят срещу Интер или Байер (Леверкузен).