Един от най-успешните треньори в света - Жозе Моуриньо, отново ще срещне Лудогорец в групите на Лига Европа. Преди две години португалецът гостува в Разград с Тотнъм и спечели с 3:1, а в ответния мач в Лондон отново излезе победител (4:0). 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Сега Моуриньо отново ще се изправи срещу българския шампион с Рома, след като двата отбора се паднаха в една група в Лига Европа. Другите им съперници са Бетис и ХИК Хелзинки.

Тежък жребий за Лудогорец в Европа, ето кой пак идва в България

"Лига Европа е труден турнир, където има отбори с невероятен финансов потенциал, които трябва да го спечелят и ако не го направят, това е катастрофа за тях. Вървим стъпка по стъпка, групата е тежка. Бетис спечели Купата на краля, има страхотен треньор (б.р. - Мануел Пелегрини) и отборът играе много добре, те са на високо ниво", каза Моуриньо. 

"Играх с Лудогорец преди две години, не е лесен отбор. Почти винаги печелят шампионата. Не познавам ХИК, но еволюцията на отборите от Северна Европа е видима. Невероятно е, защото за първи път ще играя във Финландия с удоволствие, но за съжаление отново на изкуствен терен. Да видим дали ще имаме късмета да играем скоро, а не през ноември, когато ще бъде трудно заради студа", коментира Жозе Моуриньо.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК