Бившият защитник на Левски Янис Каргас пoдписа договор с гръцкия гранд ПАОК, който е съперник на "сините" във втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Новината съобщи за БТА представителят на футболиста Костадин Башов от мениджърската агенция "P&K World Soccer Agency".

27-годишният Каргас премина успешно медицинските изследвания и парафира контракт с "черно-белите" oт Солун за следващите три сезона с опция за продължаване с още един. Бранителят ще направи първа тренировка с новия си отбор по-късно днес.

Каргас може да се изправи срещу бившите си съотборници от Левски още в първия официален мач на ПАОК за новия сезон. Гръцкият тим гостува на "Герена" на 21 юли от 20:00 часа.

Каргас изигра много силен последен сезон с ПАС Янина в гръцкия елит и предизвика интереса на редица водещи клубове от страната, сред които Арис (Солун) и столичните Панатинайкос и АЕК, както и на отбори от Турция и Румъния.

Гръцкият централен бранител записа 65 мача и 6 гола през последните две години за тима от южната ни съседка, в който премина след един сезон в Левски. За "сините" Каргас изигра 29 мача (2019/2020), като разтрогна договора си по взаимно съгласие заради финансовите проблеми на "Герена".
    
Според информации в местната преса ПАС Янина ще получи между 250 и 300 хиляди евро за правата на Каргас, който ще бъде представен официално като футболист на ПАОК в следващите часове.