Фенербахче се наложи над Нордселанд с 3:1 в първи мач за двата отбора в група „H“ на Лигата на конференциите, в която са още и отборите на Лудогорец и Спартак Търнава.

„Фенерите“ вкараха два гола през първото полувреме чрез Мигел Креспо и Мичи Батшуай, а през второто Сердар Азиз добави още едно попадение за домакините. Почетният гол за датчаните бе дело на Оливер Виладсен.

Фред центрира от статично положение в 24-ата минута в наказателното поле на Нордселанд, където Мигел Креспо се извиси над всички и прати топката във вратата, за да изведе „фенерите“ напред в резултата. Шест минути по-късно Фред центрира към наказателното поле на гостите, където Мичи Батшуай засече с първото си докосване в долния десен ъгъл на вратата, за да удвои аванса на Фенербахче.

Второто полувреме започна с мигновен натиск от страна на Фенербахче. Яндаш центрира от корнер в наказателното поле на гостите, там Сердар Азиз се извиси над всички и прати за трети път топката във вратата, пазена от Андреас Хансен.

Нордселанд достигна до почетно попадение в 55-ата минута, когато след добро разиграване от целия отбор на датчаните, Йепе Тверсков намери Оливер Виладсен, който прати с първото си докосване топката във вратата, пазена от Ливакович.

До края на двубоя Фенербахче уби темпото и по този начин затвори и срещата в своя полза.

Група H
ЛУДОГОРЕЦ – Спартак Търнава 4:0

1:0 Иван Йорданов (46), 2:0 Якуб Пьотровски (51), 3:0 Якуб Пьотровски (63), 4:0 Руан Секо (90+4)

Фенербахче - Нордселанд 3:1
1:0 Мигел Креспо (24), 2:0 Мичи Батшуай (30), 3:0 Сердар Азиз (47), 3:1 Оливер Виладсен (55)