ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Испанският елитен тим Осасуна потвърди официално, че ще бъде изхвърлен от евротурнирите, след като е бил запознат със заключенията на доклада, изготвен от инспекторите на комисията по контрол, етика и дисциплина на УЕФА. В изявлението си инспекторите обявяват "недопустимостта на клуба да участва в Лигата на конференциите на УЕФА през сезон 2023-24", като по този начин му отказват спечеленото право на терена да участва в евротурнирите.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Тимът от Памплоназавърши на седмо място в Ла Лига и заслужи право на участие в Лигата на конференциите, но вестник "Мундо Депортиво" написа на 7 юни, че УЕФА е започнала дело срещу испанския клуб за участие в два уговорени мача срещу Бетис и Валядолид през сезони 2012/13 и 2013/14. Върховният съд в Испания също призна за виновни членове на съвета на директорите на Осасуна, в това число и президента, за незаконно присвояване, фалшификация на документи и спортна корупция.

От Осасуна заявиха, че не са съгласни с решението на УЕФА и ще го обжалват. На осмо място в Ла Лига завърши Атлетик Билбао, който може да се възползва от тази санкция.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!