Олимпиакoс и Фиорентина се срещат тази вечер във финала на Лигата на конференциите. Мачът за трофея е от 22:00 часа на стадион "Опap Арена" в гръцката столица Атина. На съоръжението домакинства АЕК - големият съперник на "червено-белите". 

Мачът е от историческо значение за Олимпиакос. Ако ликува срещу Фиорентина, ще стане първият гръцки тим с трофей от европейските клубни турнири. 

Финалът пък се оказва шанс за реванш пред Фиорентина. „Виолетовите” стигат до последния мач в турнриа за втора поредна година. Точно преди дванадесет месеца Фиорентина отстъпи на Уест Хям с 1:2 и се размина с успеха.

За италианския тим това е шести финал в Европа. Само един обаче е спечелен - за несъществуващата вече Купа на националните купи (КНК, през сезон 1960/1961).

По пътя си към финала Олимпиакос, който дойде от турнира Лига Европа, се справи последователно с Ференцварош, Макаби (Тел Авив), Фенербахче и Астън Вила.

Фиорентина пък ликува срещу Макаби (Хайфа), Виктория (Пилзен) и Брюж. Възпитаните на Винченцо Италиано нямат загуба в последните 13 мача от надпреварата - 7 победи и 6 равенства.

Олимпиакос - Фиорентина

Финал за Лигата на конференциите
Атина, стадион "Опал Арена"
Съдия: Артур Соареш Диаш (Португалия)
Пряко по MAX Sport 3

Вероятни състави:

Олимпиакос: Цолакис, Родиней, Рецос, Д. Кармо, Ортега, Шикиньо, Ебора, Есе, Поденсе, Ел Кааби, Фортунис

Фиорентина: Терачано; Додо, Миленкович, Мартинес Куарта, Бираги; Бонавентура, Мандрагора; Гонсалес, Белтран, Куаме; Белоти