ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лудогорец oтпадна от Лигата на конференциите след домакинска загуба с 0:1 от Сервет. Първата среща в Женева завърши 0:0, като Георги Дерменджиев и футболистите му могат да съжаляват, че се разминаха с 1/8-финалите. Тази вечер в Разград "орлите" надиграха швейцарците, но след много пропуски и безумна грешка на Клод Гонсалвеш приключват евроучастието си. Попадението за бившия отбор на Мартин Петров реализира Тимоте Коня в шестата минута след подарък на португалския халф.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

За Сервет това е първа победа на българска земя след загубите от Славия и ЦСКА през ХХ век. Лудогорец пък продължава да не успява да елиминира съперник след групова фаза в европейските клубни турнири от отстраняването на Лацио през 2014 г.

Игралият преди време в ЦСКА Брадли Мазику беше титуляр и в Разград. Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заложи изцяло на чужденци в стартовите единадесет.

Мачът започна много лошо за "орлите", след като Сервет поведе в резултата още в шестата минута. Гостите се възползваха от груба грешка на Клод Гонсалвеш, който неразчетено върна топката назад, но не на съотборник, а на дебнещия Тимоте Коня, той напредна и я прокара между краката на Серджио Падт, изпращайки я в мрежата му - - 0:1. 

Лудогорец можеше да изравни в 11-ата минута, но Сон пропиля отличен шанс, стреляйки покрай вратата на Жереми Фрик. В 20-ата минута Текпетей пробва мерника си, но неточно. Малко след това Сервет отвърна с опасен удар на Алексис Антунес, който профуча в опасна близост, но за късмет на Падт и домакините в аут. 

До почивката "орлите" не успяха да отбележат, въпреки че имаха ситуации. Пропуски направиха Квадво Дуа, който е бивш играч на Сервет, както и Кайо Видал, стрелял право в ръцете на Фрик.

След почивката разградчани изцяло доминираха. Положенията пред вратата на швейцарците заваляха. Първо Квадво Дуа пропусна, а в 53-ата Кайо Видал пропиля отличен шанс. Той стреля отблизо след като Фон Витри му поднесе идеална топка, но я изпрати право в тялото на стража на гостите, вместо да отбележи.

В 70-ата Кайо Видал отново не успя да вкара. 23-годишният бразилец беше изведен очи в очи с вратаря, но отново не успя да го преодолее. В 77-ата минута Якуб Пьотровски си изкара жълт картон, който бе трети за него в Лигата на конференциите през настоящия сезон, което означава, че ще бъде наказан за един мач.

До края "орлите" не успяха да изравнят и логичното се случи - Сервет е на 1/8-финал и очаква утре да научи съперника си. Жребият за Лигата на конференциите ще се тегли от 14:00 часа българско време.

ЛУДОГОРЕЦ - СЕРВЕТ 0:1 
0:1 Тимоте Коня (6)
(0:0 в първата среща)

Най-интересното по минути
1 - Начало на реванша.
ГОЛ! Сервет поведе с 1:0 след безумна грешка на Клод Гонсалвеш, който върна неразчетено топката и я подари на Тимоте Коня, играчът на гостите навлезе в наказателното поле и я прокара между краката на Серджио Падт, изпращайки я в мрежата му.
11  "Орлите" пропуснаха да изравнят. Текпетей пусна отличен пас към Сон, който стреля в близост до точката на дузпата, но покрай вратата на Жереми Фрик. 
20  Нов шанс за българския шампион. Кайо Видал получи топката на лявото крило и с едно докосване с глава я насочи в наказателното поле на Сервет, където бранител не успя да я изчисти и тя попадна на крака на Текпетей, ганаецът обаче пропусна.
24 - Удар на Алексис Антунес, топката профуча в опасна близост до вратата на Лудогорец.
28 - Кайо Видал центрира от левия фланг, Квадво Дуа засече от воле, но от неудобна позиция и не успя да порази вратата на бившия си отбор. Топката прелетя вдясно от вратата на Сервет.
30 - Бившият играч на ЦСКА Брадли Мазику фаулира Текпетей.
38 - Удар на Кайо Видал, топката попадна право в ръцете на Фрик.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - Край на първото полувреме.
----------
46 - Начало на второто полувреме.
49  Шанс за Квадво Дуа, който стреля, но Жереми Фрик го отчая с отлична намеса.
53  Домакините пропуснаха още една възможност. Аслак Фон Витри проби отдясно и центрира за Кайо Видал, който пред стража Жереми Фрик засече с глава, но вратарят на Сервет се намеси блестящо и изби в ъглов удар.
54   Мазику фаулира Текпетей и получи жълт картон. 
70  Кайо Видал се озова сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее, стреляйки в тялото му.
77  Жълт картон за Якуб Пьотровски, който бе трети за него в Лигата на конференциите през настоящия сезон, което означава, че той ще бъде наказан за един мач.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+5 - Край на мача. Лудогорец загуби с 0:1 от Сервет и отпадна от Лигата на конференциите.


ЛУДОГОРЕЦ: 
1.Серджио Падт, 16.Аслак Фон Витри, 26.Ноа Сонко Сундберг, 24.Оливие Вердон, 17.Сон , 30.Педро Нареси (84   10.Матиас Тисера), 8.Клод Гонсалвеш (65  99.Руан Секо), 6.Якуб Пьотровски (к) , 77.Кайо Видал  (73  7.Рик Джонатан) , 37.Бърнард Текпетей, 9.Квадво Дуа
Резерви: 12.Симон Слуга, 67.Дамян Христов, 4.Диниш Алмейда, 5.Георги Терзиев, 7.Рик Джонатан, 10.Матиас Тисера, 14.Дени Групер, 88.Тодор Неделев, 90.Спас Делев, 99.Руан Секо
Треньор: Георги Дерменджиев


СEРВЕТ: 32.Жереми Фрик (к), 3.Кейго Цунемото, 4.Стив Руиле, 19.Йоан Северин, 18.Брадли Мазику , 20.Тео Манин, 8.Тимоте Коня  (84  17.Дерек Кутеса), 77.Бендегуз Бола  (56  5.Гаел Ондуа), 27.Енцо Кривели, 9.Мирослав Степанович, 10.Алекси Антунес (90+3  6.Антони Барон)
Резерви: 1.Жоел Ив Мал, 44.Лео Бесон, 5.Гаел Ондуа, 6.Антони Барон, 17.Дерек Кутеса, 21.Жереми Гийемено, 30.Самба Диба, 31.Тиемоко Уатара
Треньор: Рене Вайлер

Разград, стадион "Хювефарма Арена"
Съдия: Алиар Агаев (Азербайджан)

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,  - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!