ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

ЦСКА загуби с 0:2 от Сепси в първи мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят се игра при страхотна атмосфера на стадион "Българска армия", създадена от близо 12-те хиляди фенове на "червените", които изкупиха всички билети за секторите "А" и "В". Припомняме, че "Г" е затворен за европейските двубои, тъй като не отговаря на изискванията на УЕФА.

Футболистите на Саша Илич разочароваха феновете си, след като бяха надиграни от румънския тим в по-голямата част от двубоя. Точни за Сепси бяха Николае Паун в 68-ата минута и Роланд Варга - в 80-ата. При първото попадение голяма грешка допусна Мено Кох, който веднага след това беше заменен, а при второто безумен гаф направи Густаво Бусато. 

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

В края на мача се стигна до необичайна в последните години гледка на "Армията" - част от запалянковците, явно недоволни от слабата продукция, освиркаха своите. 



Тимът на Саша Илич има шанс да поправи грешката след седмица в реванша в Румъния. Двубоят в Сфънту Георге e на 3 август (четвъртък) от 20:00 часа. Крайният победител ще играе срещу Торпедо (Кутаиси) или Актобе в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Първото полувреме започна с домакински натиск. В третата минута "червените" фенове почетоха великия Трифон Иванов, който днес щеше да навърши 58 години. 

В 16-ата се стигна до първия точен удар в очертанията на вратата на Сепси. Матиас Фаетон стреля извън наказателното поле, но стражът на гостите спаси. Малко след това опасен удар на Тобиас Хайнц бе блокиран от Андрес Думитреску. По-късно пропуск направи и Линдсет. Последваха силни минути за гостите, които в последните два сезона спечелиха Купата и Суперкупата на Румъния. 

Малко преди почивката Мено Кох получи аркада след сблъсък с противник и се наложи да получи медицинска помощ и да продължи да играе с превързана глава. 

В 41-ата минута Мариус Щефанеску получи извеждащ пас зад гърба на отбраната на ЦСКА и изскочи сам срещу Бусато, но бразилецът се намеси решително и спаси. След това топката попадна в Козмин Матей, който комбинира с Павол Шафранко, а той стреля в аут. В добавеното време гостите създадоха още една опасност пред вратата на "армейците", за късмет на домакините не се стигна до гол.

В началото на второто полувреме ЦСКА имаше претенции за игра с ръка на футболист на Сепси след удар на Хайнц, съдията обаче остана безмълвен. Малко по-късно Линдсет стреля от дистанция, но над вратата. Последва удар и на капитана Иван Турицов, но се получи рикошет и топката излезе в корнер.

В 66-ата минута Илич пусна в игра новото попълнение Майкъл Естрада на мястото на Дюкенс Назон. 

В 68-ата ЦСКА беше наказан и гостите поведоха. Meно Кох беше атакуван от Щефанеску и сгреши, оставяйки топката да премине зад гърба му, румънците разиграха пред Бусато, който изпусна топката при удар към вратата му, а Николае Паун я вкара отблизо - 0:1.

В 75-ата Саша Илич извади грешника Кох, както и Вион и Линдсет, а в игра се появиха Сейни Санянг, Станислав Шопов и Жираир Шагоян. Домакините обаче така и не намираха верния път към вратата на Сепси.

В 80-ата дори получиха втори гол. Този път Бусато сгреши фатално, решавайки да излезе извън наказателното си поле, в близост до тъчлинията загуби топката, Роланд Варга му я отне и я изпрати в опразнената врата - 0:2.

До края два пъти гредите спасиха ЦСКА - първо след удар на Виталие Дамашкан, а след това и на Бранислав Нинаж. Малко след това Фаетон се спречка с вратаря на Сепси, като заформилото се за кратко меле се включиха и други играчи. 

В добавеното време Хайнц центрира към Естрада, който засече с глава, но не успя да отбележи и "червените" загубиха с 0:2. 

 

ЦСКА - СЕПСИ 0:2
0:1 Николае Паун (68), 0:2 Роланд Варга (80)

По-важното от мача по минути:
1 - Начало на двубоя.
3 - Хилядите цесекари по трибуните на "Българска армия" скандират името на непрежалимия Трифон Иванов, който днес щеше да навърши 58 години.
16 - Дюкенс Назон подаде към Матиас Фаетон, който oтправи удар, но слабо и право в ръцете на Роланд Никзули.
20  Тибо Вион пусна извеждащо подаване към Тобиас Хайнц, който връхлетя в наказателното поле на Сепси, но не засече топката по най-добрия начин и Никзули не беше затруднен. 
26  Първи жълт картон в мача, получи го Исник Алими за фаул срещу Кареасо.
27  Хайнц центрира от фаул, Мено Кох свали топката към Линдсет, който я засече неточно с глава от добра позиция. 
29  Неубедителни действия на защитата на ЦСКА - Козмин Матей напредна, навлезе в наказателното поле, ударът му бе блокиран от Тибо Вион, последва удар на Николае Паун, но за щастие на "червените", отново неточен. 
35 - Думитреску центрира в наказателното поле на ЦСКА, Балаша надскочи Вион и стреля с глава, но неточно в аут. 
37  Хайнц бе посечен от Йон Джордже, който получи жълт картон.
39 - Мено Кох получава медицинска помощ край тъчлинията след получена аркада и кръв по главата.
40 - Бранителят на ЦСКА се завръща в игра с превързана глава.
41  Нов шанс за гостите от Румъния. Мариус Щефанеску получи извеждащ пас зад гърба на отбраната на ЦСКА и изскочи сам срещу Бусато, но бразилецът се намеси решително и спаси. След това топката попадна в Козмин Матей, който комбинира с Павол Шафранко, той стреля в аут. 
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+1  Гостите създадоха нова опасност, като петима от Сепси се озоваха срещу трима в червено при контраатака, Мариус Щефанеску стреля, а Бусато отново спаси и запази вратата си.
45+2 - Край на първото полувреме.
------------
46 - Начало на второто полувреме.
47  Жълт картон за Тибо Вион за фаул срещу Щефанеску.
49  "Червените" претендираха за игра с ръка на Йон Джордже пред наказателното поле на Сепси след удар на Хайнц. Съдията остана безмълвен.
59  Изстрел на Турицов от границата на наказателното поле, получи се рикошет в тялото на играч на гостите и корнер за ЦСКА. След изпълнението му не се стигна до опасност пред вратата на Сепси. 
60  Претенции на румънците за дузпа. Тибо Вион обаче игра позволено, като направи шпагат и отне топката от противник. Съдията Йохен Кампуис от Нидерландия не се подлъга и правилно не уважи искането на гостите за 11-метров наказателен удар.
66  Майкъл Естрада прави дебют за ЦСКА в евротурнирите. Еквадорският нападател замени Назон. 
68  ГОЛ! Сепси поведе с 1:0 с попадение на Николае Паун. Meно Кох беше атакуван от Щефанеску и сгреши, оставяйки топката да премине зад гърба му, гостите разиграха пред Бусато, който изпусна топката при удар към вратата му, а Николае Паун я вкара отблизо.
75  Саша Илич извади Вион, Линдсет и Кох, в игра влязоха Жираир Шагоян, Станислав Шопов и Сейни Санянг.
80  ГОЛ! Кошмар за ЦСКА - 2:0 за Сепси след безумна грешка на Густаво Бусато. Бразилският страж излезе неразчетено извън наказателното си поле и край тъчлинията загуби топката, Роланд Варга му я отне и я изпрати в опразнената врата.
88  ГРЕДА! Силен изстрел от дистанция на резервата на гостите Виталие Дамашкан се отби в напречната греда.
89  ГРЕДА! Нова опасност пред вратата на ЦСКА, този път Бранислав Нинаж удари греда.
90  Напрежение на терена. Фаетон се спречка с Роланд Никзули, намесиха се и други играчи. Жълти картони за нападателя на ЦСКА и за стража на гостите.
90 - Добавеното време е 6 минути.
90+3  Пропуск на Майкъл Естрада, който от малък ъгъл опита да вкара с глава, но без успех.
90+6 - Край на мача. ЦСКА загуби с 0:2 от Сепси.

PFC CSKA-Sofia
ЦСКА: 1.Густаво Бусато, 19.Иван Турицов (к), 4.Мено Кох (75 3.Сейни Санянг), 13. Браян Кордоба, 22. Енес Махмутович , 15. Тибо Вион (75  10.Жираир Шагоян), 7. Джонатан Линдсет (75 8.Станислав Шопов ), 14. Тобиас Хайнц, 26. Марселино Кареасо, 11.Матиас Фаетон , 9. Дюкенс Назон (66  29.Майкъл Естрада)
Резерви: 25.Димитър Евтимов, 12.Марин Орлинов, 3.Сейни Санянг, 6.Християн Петров, 20.Асен Дончев, 8.Станислав Шопов, 10.Жираир Шагоян, 23.Илиан Антонов, 16.Георги Чорбаджийски, 24.Марк-Емилио Папазов, 29.Майкъл Естрада
Треньор: Саша Илич

Sepsi Sfantu Gheorghe
СЕПСИ: 33.Роланд Никзули , 77.Аднан Аганович, 13.Денис Чоботариу, 44.Михай Балаша, 20.Андрес Думитреску, 21.Исник Алими , 6.Николае Паун , 11.Мариус Щефанеску (84  9.Виталие Дамашкан), 10.Козмин Матей (67  97.Роланд Варга ), 8.Йон Джордже  (84  22.Франсиско Жуниор), 18.Павол Шафранко (67  99.Марио Рондон)
Резерви: 1.Дину Молдован, 98.Унор Гедо, 9.Виталие Дамашкан, 17.Дариус Ороян, 22.Франсиско Жуниор, 25.Богдан Отелица, 30.Акос Нистор, 59.Шериф Калаку, 82.Бранислав Нинаж, 97.Роланд Варга, 99.Марио Рондон
Треньор: Ливиу Чоботариу

София, стадион "Българска армия"
Съдия: Йохен Кампуис (Нидерландия)

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!