Старши треньорът на Левски Николай Костов коментира успеха с 1:0 срещу Шкупи в реванша от втория кръг на Лига на конференциите. Сините“ продължават към следващата фаза на турнира с общ резултат 3:0 и в следващия кръг ще играят с израелския Апоел Беер Шева.

„Хареса ми атмосферата на стадиона, поздравявам публиката. Даже голът е награда за тях, благодарим им, че подкрепиха отбора. Не бяхме много убедителни в този мач, искахме да победим по-уверено, не ни се получиха нещата в атака. Тежестта падна върху защитата. Има такива мачове, ние ще анализираме нашата игра. Някои футболисти бяха изморени. Победата си е победа, поздравявам футболистите и Левски“, заяви Костов след срещата.

„Имаше много единоборства и накъсвания на играта, които повлияха на нашите играчи. Видяхте колко пъти се накъса играта заради нарушения, това уби ритъма на играта“, допълни наставникът на „сините“.

„Искаше ми се да имаме по-добра връзка между играчите в полузащита и играчите в атака. Не играхме така просто, усложнявахме си ситуациите и не ни се получаваха взаимодействията. Не се получи добра циркулация в средата на терена“, каза още треньорът на "сините".

„Да ви кажа дали съм доволен от търпението, доволен съм от това, че изиграхме по-прагматично мача. Важен е резултатът, важното е, че продължихме. Това търсихме“, каза Костов, който бе помолен да коментира следващия съперник на тима си в евротурнирите - Апоел Беер Шева.

„Не сме ги проучвали толкова, тепърва ще бъдат проучвани от нашия екип“

Николай Костов бе категоричен, че предстоящият двубой в efbet Лига с Локомотив Пловдив няма да бъде отлаган и че новото попълнение Дарлан ще е на линия.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа