Нордселанд победи с 2:0 при визитата си на Спартак (Търнава) в мач от група “H” на Лигата на конференциите, където е и българският шампион Лудогорец. Головете за датчаните отбелязаха Йонас Йенсен-Абеу (36) и Кристиан Расмусен (48).

Датският тим, който разби със 7:1 “орлите” в предишния им мач, показа класата си и спечели заслужено в Словакия. След серия от пропуски в 36-ата минута Нордселанд все пак пове. След изпълнение на корнер Лукас Хей надскочи противник и насочи топката към Йонас Йенсен-Абеу, който с глава намери мрежата за 0:1. Няколко минути по-късно Спартак можеше да изравни, след като Мартин Шулек излезе в чиста позиция и стреля, но шутът му бе избит в корнер от Андреас Хансен.

В началото на втората част Нордселанд нанесе своя втори удар. След чудесна комбинация  Кристиан Расмусен направи чудесно двойно подаване с Андреас Шелдеруп и излязъл очи в очи със стража на Спартак Доминик Такач не сгреши за 0:2. Датчаните можеха да увеличат аванса си, но Мартин Фрезе нацели десния страничен стълб в 62-рата минута.

С тази победа датчаните взеха втора поредна победа в групата и излязоха на втората позиция с 6 точки и 3 повече от Лудогорец, който със сигурност ще трябва да търси нещо от реванша срещу Фенербахче, ако иска да разчита на класиране в следващата фаза.

Група H
19:45 часа Фенербахче – ЛУДГОРЕЦ 3:1

1:0 Миши Батшуаи (42), 2:0 Миха Зайц 52), 2:1 Родриго Бекао (65-автогол), 3:1 Миха Зайц (90+3)

22:00 часа Спартак Търнава - Нордселанд 0:2
0:1 Йонас Йенсен-Абеу (36), 0:2 Кристиан Расмусен (48)

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа