Столичният гранд ЦСКА има сериозен повод за оптимизъм преди важното гостуване на Базел в четвъртък (20:00 часа) в реванш от плейофа за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите (1:0 в първия мач).

Според обявената от УЕФА статистика отбраната на "червените" е една от най-добрите в турнира, като не е допускала гол в 4 от петте си двубоя. "Армейците" имат само едно попадение във вратата си - при домакинското поражение с 0:1 от Сейнт Патрикс в третия предварителен кръг, а Серж Атакаи остава единственият футболист, разписал се срещу “червените” от игрова ситуация.

 Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Още четири отбора в турнира са с подобни данни - Йънг Бойс, АЗ Алкмаар, Ракув и ЧФР Клуж. 

Макар че почти във всеки двубой Саша Илич прави промени в отбранителното си каре, “червената” защита продължава да е относително стабилна. 

В 10 мача в първенството и Лигата на конференциите тимът е инкасирал едва 3 попадения, две от които от дузпа. Така Серж Атакаи от Сейнт Патрикс засега остава единственият футболист, разписал се срещу “червените” от игрова ситуация. Той отбеляза след лошо върната топка с глава от Асен Дончев. 

В 9 от 10-те двубоя на ЦСКА през сезона на вратата бе Густаво Бусато, който вече има на сметката си 6 сухи мрежи, като се отличи с ключови намеси срещу всеки от досегашните европейски съперници на тима. В шампионатното домакинство на Септември (София) пък под рамката застана резервният страж Димитър Евтимов, който нямаше много работа в тази среща. 

Ако ЦСКА запази мрежата си суха и в реванша срещу Базел, тимът ще се поздрави с трето поредно участие в груповата фаза на евротурнирите. 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК