Албанският съдия Юджин Джая ще ръководи втората среща на Лудогорец (Разград) в група Н на турнира на УЕФА Лига на Конференциите срещу датския Нордселанд в четвъртък.

Мачът на 10-хилядния стадион Right to Dream Park започва в 22:00 часа българско време.

Помощници на Джая, който в момента е съдия номер 1 на Албания, ще бъдат сънародниците му Рейди Авдо и Дояндо Мифтари. Четвърти съдия е Елдориян Хамити. За системата за видеопонторения обаче ще отговарят испанци. ВАР-съдия е Карлос дел Серо Гранде, а асистент-ВАР Сантяго Хайме Латре.

Делегат на УЕФА ще бъде Фивос Константинидис (Кипър), а съдийски наблюдател – Ласин Исаксен от Фарьорските острови.

Юджин Джая е познато име у нас, тъй като ръководи втората среща в турнира Лига на Конференциите (втори кръг) между ФКСБ и ЦСКА 1948 в началото на август. Румънците спечелиха мача с 3:2 и нанесоха втора загуба тогава на ЦСКА 1948. Отделно от това, Юджин Джая е ръководил и няколко мача на български юношески национални отбори в Европейски квалификации.

33-годишният Джая има сериозен опит в Европа. Във визитката му стоят срещи от младежката Шампионска лига, както и от плейофните кръгове в Шампионската лига за мъже и в Лига Европа. През миналата година ръководи мача от Европейското първенство за юноши до 17 години Франция – България (4:0) в Израел. През 2022-а година е избран за съдия номер 1 в албанския футбол. Канен е да свири топ-дербита в Малта и Люксембург.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа