Министерството на вътрешните работи на Северна Македония и Бюрото за обществена сигурност настояват срещата от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите между Македония Гьорче Петров и ЦСКА да не се играе в Скопие. Местното МВР е изпратило предложение до Северномакедонската футболна федерация мачът да се проведе в Струмица, а не в столицата поради увеличения брой събития в Скопие и ангажиментите на полицията и органите за сигурност.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Северномакедонската футболна федерация изпрати искането до УЕФА, откъдето очаква отговор.

Напрежението в Северна Македония се покачва! Местят мача на ЦСКА?

"Във всеки случай ще гарантираме безопасното провеждане на мача, където и да се проведе той", обясниха от Министерството на вътрешните работи пред вестник „Републиката“.

Бюрото за обществена сигурност е изпратило писмо до Северномакедонската футболна федерация, в което се казва, че МВР не може да гарантира сигурността при провеждането на този мач.

Освен това, според тази неофициална информация, в писмото се посочва, че проблемът не е в полето на Северномакедонската футболна федерация, а че този мач не може да се играе в Скопие, т.е. дори на националния стадион „Тоше Проески“, където съперниците си приемат националите на Северна Македония.

От Бюрото за обществена сигурност настояват срещата Македония Гьорче Петров - ЦСКА да се проведе в Струмица. Както е известно, първият мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите е по програма на 21 юли (четвъртък) oт 18:30 часа.

Припомняме, че преди дни медиите в Северна Македония съобщиха, че срещата е възможно да бъде преместена в Струмица, като изданието Sport1 посочи, че причина за това са ежедневните протести в Скопие срещу френското предложение за решаване спора между Северна Македония и България и напрежението между двете държави. Както вече стана ясно, съперникът на ЦСКА предостави на "армейците" само 60 билета за двубоя. 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа