Рома разби у дома Зоря (Луганск) с 4:0 в мач от група "C" на Лига на конференциите и се класира за следващата фаза. Карлес Перес (15), Николо Дзаниоло (33) и Тами Ейбрахам (46, 75) се разписаха за успеха на "вълците". В другата среща от тази група норвежкият шампион Бодьо/Глимт срази ЦСКА с 2:0. 

Двубоят на "Олимпико" започна динамично с положения и пред двете врати, но първо Тами Ейбрахам от домакините шутира неточно, а след това неговият съотборник Руи Патрисио спаси удар на Лоро Цвек. Все пак Рома поведе в 15-ата минута, когато Стефан Ел Шаарави подаде към Карлес Перес, който не сбърка и с изстрел от близка дистанция прати топката в мрежата за 1:0. 

В 33-ата минута Николо Дзаниоло удвои аванса на "вълците" след силен удар от дистанция, а секунди след почивката асистира за първия гол на Тами Ейбрахам, който се разписа и четвърт част преди края за крайното 4:0. 

Така Рома запази втората позиция във временното класиране с 10 точки и в последния кръг гостува на ЦСКА. Лидерът Бодьо/Глимт има 11 точки преди визитата си на Зоря.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа