Локомотив (Пловдив) може да продаде още двама свои футболисти, ако отпадне днес от Лига на конференциите, пише „Тема Спорт“. "Смърфовете" се изправят срещу Словачко в мач-реванш от втория квалификационен кръг на новия турнир на УЕФА. Първата среща завърши 1:0 в полза на „черно-белите“.

При елиминиране днес пловдивчани ще се съсредоточат на домашната сцена, а това ще принуди ръководството да се раздели с някои от водещите си футболисти. Оферти има за нападателите Димитър Илиев и Георги Минчев, както и за крилото Бирсент Карагарен.

С най-големи шансове за трансфер е Минчев. Той е желан от полски и турски клубове. В края на миналия сезон Карагарен също е изявил желание да бъде продаден.

След прибирането си от Чехия Локомотив трябва да обяви и два входящи трансфера - на Венсан Марсел и Джон Пол. До момента „черно-белите“ се разделиха с вратаря Мартин Луков - продаден в Ал Таи, а Момчил Цветанов премина в корейския Гангуон като свободен агент.

В днешното си гостуване на Словачко Локомотив (Пловдив) ще търси и първа българска победа на чешка територия на клубно ниво. До момента родните клубове имат три равенства и пет загуби при визитите си в Чехия. Най-близо до успех там беше Левски през 2003 г., но победата на „сините“ се изплъзна, след като Славия (Прага) изравни за 2:2 в добавеното време.

1. FC SlováckoСЛОВАЧКО – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)PFК Lokomotiv Plovdiv 1926

Днес от 20:00 часа по Диема Спорт
Ухерске Храдище, „Градски“
Съдия: Андрю Медли (Англия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Словачко: Нгуен, Райнберк, Кадлец, Хофман, Калабишка, Садилек, Даничек, Хавлик, Навратил, Холзер, Сисилия

Локомотив (Пловдив): Пиргов, Гомис, Крачун, Биков, Карагерен, Умарбаев, Витанов, Руан, Салинас, Д. Илиев, Г. Минчев

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа