Шведският Юргорден победи с 3:0 у дома екзекутора на Ботев (Пловдив) - АПОЕЛ (Никозия) в плейоф за влизане в групите на Лигата на конференциите.

Цял мач за гостите изигра българският национал Георги Костадинов, който даже създаде най-опасното положения за своя тим преди реванша на 23 август.

Двубоят ще се запомни с феноменалния първи гол на шведите, реализиран с шут от центъра от Виктор Едвардсен в 9-ата минута. Тогава той наказа излизане на новия вратар на съперника Вид Белец.

Словенецът носи вина и за третото попадение, паднало в 65-ата след изстрел на Густав Викхейм в неговия ъгъл. В 54-ата пък Хялмар Екдал беше реализирал за 2:0.

АПОЕЛ беше тотално надиграван до последните около 20 минути, когато чак намери сили да натисне. За това роля изигра и изгонването с втори жълт картон на Расмус Шюлер от състава на Юргорден в 71-вата.

В 78-ата Костадинов засече центриране с глава и макар топката да не попадна в целта, тя мина на сантиметри от крака на Каро, който не успя да засече за сигурно попадение.

В добавеното време червен картон получи футболист и на гостите - Креспо, който спря откъсващ се сам срещу вратаря футболист.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа