ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Датският специалист Бриан Ример бе назначен за нов старши треньор на белгийския гранд Андерлехт, който е съперник на Лудогорец на 1/16-финалите в турнира Лига на конференциите.

Ример бе асистент в елитния английски тим Брентфорд, но реши да приеме новото предизвикателство, а негов помощник в Андерлехт ще бъде Робин Фелдман.

Бриан Ример започва треньорската си кариера в школата на датския клуб Хвидовре през 2004 година. Две години по-късно става помощник-треньор на мъжкия  тим, а след още две вече е старши треньор. След това преминава във ФК Копенхаген. Води отбора до 19 години, с който става шампион, и се присъединява към щаба на първия тим. През 2019 година става асистент на сънародника си Томас Франк в Брентфорд и на втората година печелят промоция във Висшата лига на Англия.

"От дете познавам Андерлехт като голям европейски клуб. Горд съм да водя толкова голям и успешен отбор. Знам какво е да играеш за победа във всеки мач и да се бориш за трофеи от периода ми в Копенхаген. Мисля, че това е точният момент за мен да направя следващата крачка и се радвам, че е в топ отбор. Имаме работа, за да върнем отбора там, където трябва да бъде", коментира 45-годишният треньор след назначението си.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига