Жозе Моуриньо заяви, че има амбицията да спечели Лигата на конференциите и да стане първият треньор, триумфирал и в трите настоящи европейски клубни турнира.

Същевременно  обаче треньорът на Рома заяви, че утре срещу ЦСКА тимът му ще играе без напрежение и няма да бъде фатално, ако загуби точки. С това си изказване той шокира феновете на тима, които веднага започнаха коментари в социалните мрежи, че винаги трябва да се побеждава. Откакто Жозе пое Рома, отборът записа пет победи от пет мача.

Моуриньо призна, че ще пусне някои от резервите  си, но не разкри целия титулярен състав.

"Самите футболисти все още не знаят кой ще играе утре, но очевидно ще има промени в сравнение с предишния мач. Важното е да постигнем положителен резултат срещу ЦСКА. Първата стъпка е да завършим на първо място в групата и да се класираме за следващата фаза.

Дзаниоло? Той е добре. Контузията и негативните емоции вече са зад гърба му. Беше малко уморен след националния отбор, но ако е възстановен, утре ще играе.

Стефан Ел Шаарауи разбира перфектно, че е много важен играч. Той е за титуляр. Сезонът не е магистрала, а криволичещ път. Харесвам качествата му. Сега той трябва да намери най-добрата си форма. Още преди мача със Сасуоло говорих с него и му казах, че ще е титуляр срещу ЦСКА. Утре Калафиори ще започне на мястото на Виня.

Бих искал да спечеля Лигата на конференциите, но това все още е само първият мач. Първенството обаче е много по-важно за нас.

В утрешния двубой няма да има такова напрежение, както бе в плейофа срещу Трабзонспор. Вече сме в групите, където има шест мача, така че може да си позволиш да губиш точки. Нашата цел е да се класираме възможно най-бързо. Срещаме отбор, който Рома е побеждавал и от който е губил. Добър отбор“, завърши Моуриньо по адрес на ЦСКА.