Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов почти сигурно няма да може да разчита на Амос Юга за вечното дерби с Левски, информира cska.bg. Френският халф получи контузия в мача със Славия (1:1), когато напусна терена принудително, и до последно ще бъде под въпрос за двубоя със "сините" на 26 септември.

Лоша работа! ЦСКА тръгва осакатен за Рим

От медицинския щаб на "червените" разкриха, че Юга има мускулно разтежение, което не е тежко, но ще са нужни между 10 дни и 2 седмици, докато възобнови тренировки. Заради травмата полузащитникът няма да играе и срещу Рома в първия мач от груповата фаза на Лигата на конференциите този четвъртък (16 септември) oт 22:00 часа.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Другият принудително заменен футболист от мача със Славия - Жеферсон, също е с подобна контузия. Стандартният период на възстановяване е от 7 до 10 дни, но медицинският щаб на ЦСКА прави всичко възможно да вдигне бразилеца на крака за гостуването в Рим.

Юга и Жеферсон не тренираха със съотборниците си днес, като се подложиха на специализирани процедури за лечение на базата в Панчарево.

Отборът ще отпътува за Италия в сряда сутринта, като се очаква Стойчо Младенов и неговите възпитаници да бъдат на летище София в 9:00 ч., когато представителите на медиите ще могат да зададат своите въпроси на треньора и някои от играчите преди заминаването.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа