Треньорът на Спартак (Търнава) Михал Гаспарик говори преди домакинството на Лудогорец в Лигата на конференциите. Мачът е утре от 22:00 часа. Неговият отбор вече загуби шансове за продължаване напред, докато "орлите" все още са в играта за първите две места. Българският шампион отвя Спартак с 4:0 в Разград. Гаспарик вярва, че утре неговите футболисти ще покажат различно лице и похвали новия треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев.

"Виждам някаква промяна, въпреки че не е много голяма. Не мога да сравня утрешния мач с този, който играхме в Разград. Георги Дерменджиев е опитен треньор, така че може би Лудогорец ще бъде със същия състав. Надяваме се да изиграем добър мач. Всички футболисти са в отлично състояние", каза Гаспарик.

"Серията, която Лудогорец имаше в последните седмици, беше много добра, с изключение на последния мач, който беше загубен (б.р. - поражението от Славия с 2:3). Не мисля, че при загубата ни в Разград имаше голяма разлика в качеството на двата отбора. Лудогорец е в малко по-тежко състояние сега, тъй като знаят какво трябва да постигнат, за да продължат напред. Ние сме по-спокойни, така че може да се получи много добър мач", продължи специалистът. 

"Преди да стана треньор на Спартак (Търнава) имаше интерес от България към мен, когато бях играч. Не стигнахме до подписване на договор", разказа Гаспарик. 

"Вярвам, че атмосферата ще бъде фантастична и това ще помогне на момчетата да изиграят добър мач", добави 41-годишният треньор на словашкия тим.

Лудогорец в момента е трети с 6 точки в група "H". Лидерът Фенербахче има 9, а втори със 7 е Нордселанд. Спартак (Търнава) е само 1 точка. 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа