Жребият за груповата фаза на Лигата на конференциите доведе до любопитен прецедент в историята на ЦСКА. За трети път в рамките на четири години „армейците“ ще се изправят на европейската сцена срещу бившия български национал Веселин Бранимиров.

46-годишният бивш защитник на Черно море, Тобол и Нефтохимик вече втора година е помощник-треньор на Зоря (Луганск), където продължава във втори различен отбор да работи с украинския специалист Виктор Скрипник.

През лятото на 2019 г. Скрипник и Бранимиров, тогава в латвийски ФК Рига, отпаднаха от ЦСКА в първия квалификационен кръг на Лига Европа след изпълнение на дузпи. Мачът в София завърши с победа на „червените“ с 1:0, а латвийците взеха реванша със същия резултат. При изпълненията от бялата точка по-прецизни бяха играчите на Нестор Ел Маестро и "армейците" продължиха напред с 5:4.

На 5 февруари 2019 г. Виктор Скрипник, бивш треньор на Вердер, беше назначен начело на Зоря (Луганск). Половин година по-късно, заедно с Бранимиров, взеха реванш срещу ЦСКА. Зоря елиминира „червените“ в третия квалификационен кръг на Лига Европа след 1:1 в София (скандална дузпа за украинците) и успех с 1:0 в Запорожие след гол на Назари Русин само минута преди края и подмината дузпа за "армейците".
Веселин РУСИНОВ/БЛИЦ СПОРТ

 Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)