ЦСКА гостува на Базел в среща-реванш от плейофите на Лигата на конференциите. Двубоят на „Санкт Якоб Парк“ тази вечер започва в 20:00 часа, а „армейците“ имат минимален аванс заради победата си с 1:0 в първата среща, играна преди седмица.

„Червените“ довечера не само ще опитат за втори път в рамките на две години да елиминират Базел, но и може да влязат в историята на швейцарския футбол. Това ще се случи, ако тимът на Саша Илич наистина отстрани домакините.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Базел никога до момента не е отпадал от Европа, когато губи първата среща с 0:1 като гост. Интересното е, че това се е случвало само един път до момента и то съвсем скоро – в предишния кръг на Лигата на конференциите. Тогава датският Брьондби спечели с 1:0 в Копенхаген, но на реванша отстъпи с 1:2. Заради отпадането на правилото за предимство на головете, отбелязани на чужд терен, се стигна до продължение и дузпи и Базел излезе краен победител.

Ако пък погледнем всички мачове, в които тимът от „Санкт Якоб Парк“ е губил с един гол разлика в първия мач, швейцарците отново имат впечатляваща успеваемост – 6 успеха от общо 7 случая. Единственото изключение е през 2018 г., когато Базел губи с 1:2 от ПАОК на „Тумба“, а на реванша претърпява още по-сериозно поражение – 0:3.

БАЗЕЛ – ЦСКА

Днес от 20 часа по Диема Спорт
Базел, „Санкт Якоб Парк“
Съдия: Антонио Нобре (Португалия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
PFC CSKA-SofiaЦСКА: Бусато, Турицов, Кох, Матей, Хр. Петров, Вион, Линдсет, Юга, Йомов, Морено, Гарсес
Контузени: Няма
Наказан: Де  Нойер

FC Basel 1893БАЗЕЛ: Хитц, Ланг, Комас, Адамс, Пелмар, Ф. Фрай, Бургер, Ндойе, Амдуни, Лимър, Салай
Контузени: Зечири, Сене, Есиам
Наказани: Няма

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК