Европейската футболна асоциация УЕФА прати 39-годишния Мануел Шутенгрубер от Австрия да ръководи двубоя на ЦСКА с ирландския Сейнт Патрикс Атлетик в първия двубой от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Срещата е в четвъртък (4 август), от 21:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“, а съдията е стар познайник на "червените".

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Австриецът ръководи домакинството на Зоря Луганск от групите на третия по сила европейски клубен турнир, когато "червените" загубиха мача с 0:1, а австриецът бе бурно освиркван от публиката на стадион „Васил Левски“.

Тогава той изгони Тибо Вион, а при идентична ситуация по-рано не показа дори картон на футболист на украинския тим. Освен това, Шутенгрубер подмина редица положения, при които можеше да маркира фал за домакините, в това число и събаряне на Йоан Баи в наказателното поле, което не бе отсъдена дузпа.


снимка: lap.bg

Асистенти на Шутенгрубер ще бъдат Роланд Бранднер и Андреас Ротман, а четвърти съдия ще бъде Щефан Ебнер.

По-рано през седмицата стана ясно, че съдия на Лудогорец - Динамо (Загреб) в Шампионската лига ще бъде един от най-популярните рефери в света - Джунейт Чакър. Турчинът има зад гърба си голям брой мачове на най-високо ниво, включително полуфиналите на Мондиал 2014 Нидерландия - Аржентина и Мондиал 2018 Хърватия - Англия.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа