УЕФА изненада ЦСКА с извънредно решение, след като в последния момент смени съдията за важния реванш срещу Македония Гьорче Петров от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Както е известно, първият мач преди седмица се игра в Скопие и завърши при нулево равенство.

Вместо предварително обявения англичанин Дейвид Кут, който получи наряда за днешния мач на „Българска армия“ още преди няколко седмици, двубоят ще бъде ръководен от румънеца Марсел Бирсан. УЕФА не обясни каква е причината, продиктувала промяната на рефера в последния момент.

Смяната на съдийското назначение не е единствената промяна, която УЕФА прави за мачовете между ЦСКА и Македония Гьорче Петров. Според изтегления жребий на 15 юни, "армейците" трябваше да са домакин в първата среща. Тъй като Левски и Ботев (Пловдив) също бяха определени да домакини в София в първите си мачове от турнира, европейската централа размени домакинствата на "червените" и носителя на купата на Северна Македония, а пък "канарчетата" играха първия си мач с АПОЕЛ (Никозия) в сряда, а не в четвъртък.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Бирсан е добре познат на „армейците“. Точно преди година (29 юли 2021 г.) арбитърът от северната ни съседка свири реванша от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу Лиепая. Тогава Стойчо Младенов дебютира начело на ЦСКА при гостуването в Латвия и след нулево равенство се стигна до изпълнение на дузпи, в които българският тим излезе краен победител.

Марсел Бирсан има опит и на „Българска армия“. Румънецът беше четвърти съдия при победата на ЦСКА с 3:1 над БАТЕ Борисов преди две години във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

 

PFC CSKA-SofiaЦСКА – Македония Гьорче ПетровFK Makedonija GP Skopje
(в първия мач 0:0)

Днес от 20:00 часа по Диема Спорт
София, "Българска армия"
Съдия: Марсел Бирсан (Румъния)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА:
Бусато, Турицов, Матей, Хр. Петров, Де Нойер, Юга, Дончев, Вион, Шопов, Туфегджич, Кръстев
Контузени: Чарлс, Митков, Папазов
Наказани: няма

Македония ГП: Стевковски, Илиевски, Личина, Мишевски, Зука, Адем, Емини, Алексовски, Стойкоски, Скендери, Джурджевич
Контузени: няма
Наказани: няма

Баланс: 1 мач, 1 равенство, г.р. 0:0
ЦСКА в Европа: 249 мача, 95 победи, 55 равенства, 99 загуби
Македония ГП в Европа: 7 мача, 2 равенства, 5 загуби

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа